Breaking News

2 günde 100'den fazla yaralı DAİŞ'li Kilis'e getirildi

Çatışmalarda yaralanan DAİŞ üyeleri Urfa ve Antep’ten sonra şimdi de Azaz sınır kapısından geçirilerek Kilis’te tedavi ediliyor. Son iki gün içinde yüzden fazla çete üyesi Kilis'e getirildi. 

DAIŞ çete grubunun yaralılarını Urfa ve Ceylanpınar’da tedavi ettirdiği haberleri basına yansıdıktan sonra şimdi de Kilis'e gönderilmeye başlandı. 
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre yaralılar, Exterin, Dudyan ve Çobanbey köy ve nahiyeleri üzerinden Kilis’e gönderiliyor. 
Adını vermek istemeyen yerel kaynaklar, "Bu grubun yaralıları eskiden beri Kilis’te tedavi ediliyordu. Ancak alandan çıkarıldıktan sonra bu kez yaralılarını daha çok Urfa, Ceylanpınar gibi yerlerde tedavi ettirmeye başladılar. Orası deşifre olunca yeniden yaralılarını burada tedavi ettirmeye başladılar. Ancak bu kez sadece bölgede yaralanan elemanlarını değil, Suriye genelinde yaralanan elemanlarını tedavi ettirmek için buraya kullanmaya başladılar. Son iki gün içinde yüzden fazla yaralısını Bab El Selami kapısından geçirerek tedavi için Kilis’e gönderdiler" diye konuştu. 
Aynı kaynaklar, yaralıların El Nusra üyesi gibi geçirildiklerini de söyleyerek, "Kobanê ve Suriye genelindeki yaralıları Exterin, Dudyan yada Çobanbey’e getiriyorlar. Burada sivil giydirip sakallarını kestirdikten sonra tedaviye göndermek için Cephet El-Nusraya teslim ediyorlar. Cephet El-Nusra’da şu an hiçbir yerde çatışmada olmamasına rağmen bu yaralıları kendi yaralıları olarak tedavi için Kilis’e geçiriyor. Oradan da durumu ağır olanlara daha farklı hastanelere aktarıyor" diye belirtti. 

No comments