Breaking News

Sınır hattındaki direniş nöbeti sürüyor

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları ardından sınır hattında başlatılan direniş nöbetleri gece boyunca devam etti. Kobanê'de çatışmaların yer yer şiddetlenmesi üzerine sınırın sıfır noktasındaki köylere giden kitle, slogan ve zılgıtlarla YPG/YPJ savaşçılarına destek oldu. 
Dün Kobanê’deki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine sınır tellerini kaldırarak Rojava’ya geçen sınır eylemcileri, akşam saatlerinde geri dönerek eylemlerine devam etti. 
Suruç’un batısında bulunan Boydê köyünde direniş nöbeti tutan Siirt, Van ve Erzurum kitlesi ile çevredeki köylülerden oluşan kalabalık bir grup, çetelerin Kobanê’ye bağlı Siftek köyünün doğusunda bulunan Zorava Tepesi’ne yönelik saldırı başlatması üzerine Siwêdê köyüne geçti. Çete saldırısıyla birlikte askerlerin boşalttığı mevzilere yerleşen halk, YPG ile YPJ’li savaşçılara slogan ve zılgıtlarla destek verdi.
ÇETELER SİWÊDÊ KÖYÜNDEKİ KİTLEYE ATEŞ AÇTI
YPG’lilerin kapsamlı bir saldırı düzenlemesi sonucu ağır darbe alan IŞID çetelerinin çatışma bölgesinden araçlarla ölü ve yaralılarını uzaklaştırmaya çalıştığı çıplak gözle görülürken, çeteler aldıkları darbe ardından Siwêdê köyündeki halka ağır silahlarla üç kez ateş açtı.  
Jandarma araçlarının bulunduğu tepeye çetelerin attığı onlarca mermi isabet etmesine rağmen askerlerin hiçbir karşılık vermemesi dikkat çekti.
YPG/YPJ'LİLERE ZILGITLARLA DESTEK OLDULAR
Akşam karanlığının çökmesiyle birlikte Zorava Tepesi’nde YPG ve IŞID çeteleri arasında yaşanan çatışmalar şiddetlenirken kitle, gece de askerlerden boşalan mevzileri terk etmedi. Gece boyunca ağır silahların kullanıldığı çatışma sırasında “Bijî Berxwedana YPG” ve “Bijî Berxwedana Kobanê” sloganları atarak YPG’li savaşçılara destek veren halka çeteler tekrar ateş açtı.
Kobanê kentinin doğusunda kalan ve Suruç ilçesine bağlı Dewşen, Bedhê, Kop ve  Elîzêr köylerinde de gece boyunca nöbet tutuldu.
Sınırda beş kişilik gruplar halinde belli aralıklarla nöbet tutan halk sınıra giden yollarda da devriye nöbeti tuttu.

No comments