Breaking News

ATİK'ten Kobanê çağrısı

ATİK, yaptığı açıklama ile Kobanê'ye aktif destek vereceklerini bildirdi. ATİK, üye ve taraftarlarına Avrupa genelinde yapılacak, protestolarda yerlerini almaya çağırdı.
Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİK) yaptığı yazılı açıklama ile demokratik kitle örgütlerini ve kamuoyunu Rojava ile dayanışma çağırdı. Federasyon açıklamasında, Rojava’da Kürt halkının başlattığı direniş ateşi, tüm ezilenlere umut olduğunun altını çizerek, “Rojava’daki direniş; Şengal’de, Kobanê’de saldırılara, katliamlara rağmen tüm görkemiyle faşist çetelere ve onları besleyen faşist devletlere birer meydan muharebesi olmaktadır” denildi.
Ortadoğu’nun direnişçi ve örgütlü halkları olan Filistin ve Kürtlere yönelik yeni bir saldırı furyası başlatıldığına dikkat çekilen ATİK açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Temmuz başlarında Filistin halkı üzerine yağdırılan bombalarda binlerce Filistinli katledildi. Ardından Şengal’de dünyanın en kadim topluluk olan Ezidiere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda binlerce Ezidi katledildi. Ortadoğu’da emperyalistlerin oyunların bozan ve Rojava’de bölgesel özerklik ilan eden Kürtlere yönelik aylardır saldırılmakta ve katliamdan geçirilmeye çalışılmaktadır. Fakat tüm saldırılara rağmen Rojava halkı gücünü birleştirip, örgütlenerek cevap olmaktadır. Buna karşın emperyalistlerin örgütlediği ve halka saldırttığı faşist IŞİD çetesi insanlık dışı bir katliam provası yapmaktadır. En son 15 Eylül’de faşist IŞİD çetesi Türk devletinin desteğiyle Rojava’nın Kobanê kantonuna saldırmakta. Kobanê’nin düşmesi için yoğun çaba içerisinde olan Türk devleti, Kobani’ye destek olmak için sınıra yığılan Kürt gençlerine saldırmakta, onların direnişi büyütme hamlesini boşa çıkarmaya çalışmaktadır.”
Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu olarak tüm gücüyle direnen Kobanê halkının direnişini selamlayan ATİK, “Onların direnişi direnişimizdir diyor, tüm ilerici işçi ve emekçileri direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Almanya’da 24 Eylül’den itibaren başlatılan; oturma eylemlerini, çadır eylemlerini ve yapılacak yürüyüşlerin aktif örgütleyicisi olduğumuzu kamuoyuna deklere eder, herkesi bu eylemlere katılmaya, güç vermeye, Rojava halkının direnişine ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.

No comments