Breaking News

Kobanê için Berlin'de nöbet eylemi başladı

Almanya'nın kuzeyinde yaşayan Kürtler ve dostları başkent Berlin'de "Kobanê direnişini sahiplenmek insanlık onurunu sahiplenmektir" adıyla nöbet eylemi başlattı. Gece de sürecek nöbet eylemi için Berlin'in tarihi Brandenburger Tor meydanında çadırlar kuruldu.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)'in öncülüğünde ülkenin kuzeyinde yaşayan Kürtler ve dostları Kobanê direnişine destek vermek için bugün başkent Berlin'de bir araya geldi. Kassel, Hannover, Saksen, Hamburg, Bremen ve Oldenburg gibi çok sayıda kentten Berlin'e gelen Kürtler iki gün boyunca Kobanê için ayakta olacaklar.
NAV-DEM'e bağlı Demokratik Toplum Merkezleri'nin eşbaşkanlarının katıldığı nöbet eylem iki gün boyunca devam edecek. "Kobanê direnişini sahiplenmek insanlık onurunu sahiplenmektir" adıyla gerçekleşen eylemin ilk gününde kalabalık bir kitle katıldı. Eylemde konuşan NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç ve Hamburg Eyaleti parlamenteri Cansu Özdemir Kobanê direnişine dikkat çekerek Alman ve Kürt kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.
Ayrıca Berlin Eyaleti milletvekilleri Hakan Taş ve Evrim Sommer'in de destek verdiği eyleme katılanlar bir heyet oluşturarak siyasi partilerin bürolarını ziyaret ettiler. Yarın ise benzer bir girişim başka bir heyet tarafından yapılacak. Eylemciler yarın BM Temsilciliği ve Alman medya kuruluşlarını ziyaret edecekler.
'PKK YASAĞI KALKSIN'
Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin IŞİD çetelerine karşı sessizliğinin kınayan eylemciler gösterilerini Almanca yazılan "Kobanê yalnız değildir" pankartı önünde gerçekleştiriyorlar. Almanya'da yürürlükte olan PKK yasağının kalkmasını talep edilen eylemde NAV-DEM'in Kobanê direnişi ve IŞİD çetelerinin saldırılarını anlatan açıklaması okundu. Açıklamada özetle şu hususlara dikkat çekildi:
"İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin Kürdistan üzerinde soykırım ve istila barbarlığını her tarafa yayma peşinde. Bu barbarlığı son üç yıldır sistematik bir biçimde sürdürüyorlar. AKP ve Türkiye Cumhuriyeti faşizminin barbar çetelerin işbirlikçileri ve efendileri çetelerle bazı kirli anlaşmalarla yine Kürdistan halklarının kazanımlarını hedefliyor. Bu yüzden Kobanê direnişini sahiplenmek insanlık onurunu sahiplenmektir."
Nöbet eyleminin yarın akşam geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. Yine Kobanê direnişine destek vermek amacıyla 27 Eylül Cumartesi günü ise saat 16.00'da Berlin kent merkezindeki Wittenbergplatz meydanında başlayacak bir yürüyüş düzenleyecek.

No comments