Breaking News

Kobanê'de şiddetli çatışmalar

DAİŞ çetelerinin ağır silahlar ve Türk devletinin desteğiyle Kobanê'ye yönelik yürüttüğü saldırılar 10. gününde devam ediyor. Dün geceden beri çatışmaların devam ettiği doğu ve batı cephelerinde öğleden sonra şiddetlenen çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü. YPG bir tank da imha etti.
Güney cephesinde, dün geceden bu yana yaşanan çatışmalar 14.30 ile 16.30 saatleri arasında şiddetlenirken onlarca çetenin bu çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi. 
ANHA muhabirinin yerel kaynaklardan aldıkları bilgilere göre, Kobanê'nin güneyinden sızma girişinde bulunan DAİŞ çeteleri, YPG güçlerince pusuya düşürüldü. Pusuda YPG'den çok ağır darbe yiyen ve onlarca ölü veren çetelerin çok sayıda cenazesi, YPG savaşçılarıyla DAİŞ çeteleri arasında kalmış durumda.
Yerel kaynaklar, çetelerin çok sayıdaki cenazelerini geri almak için tanklarla yeni saldırılar düzenlediğini, çatışmaların şiddetlendiğini bildirdi.
Doğu cephesinde dün geceden beri devam eden şiddetli çatışmalarda da çetelerin onlarca kayıp verdiği öğrenildi.
Batı cephesinde ise, YPG'nin dün geceki saldırısı sonucu Til Dolê tepeliklerini kaybeden ve kaçmak zorunda kalan çeteler, bu sabah yeniden güç toplayarak öğleden sonra Til Dolê'ye saldırı düzenledi. Ancak YPG güçlerinin sert direnişiyle karşılaştı. Alanda çatışmalar devam ediyor.
YPG BİR TANK İMHA ETTİ

Güney cephesinde dün geceden bu yana yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralısı bulunan DAİŞ çeteleri, cenazelerini almak için tanklarla başlattığı saldırıda yine YPG güçlerinden ağır darbe yedi.
ANHA muhabirinin verdiği bilgilere göre, güney cephesinde YPG savaşçıları DAİŞ çetelerin ait bir tankı imha etti. YPG savaşçıları tarafından imha edilen çete tankının halen alev alev yandı.

No comments