Breaking News

Brüksel’de Kobanê eylemi

KCD-E’nin çağrısı üzerine Brüksel’de bir araya gelen Kürdistanlılar, Avrupa parlamentosu önünde 2. günde eylemlerine devam etti. Place Luxembourg’da bir araya gelen eylemciler "Kobanê Kürdistan’dır" sloganıyla Kobanê’nin yanında oldukları mesajı verdi. Eylemde yapılan konuşmalarda “Sonunda kazanacak olan Kobanê, tüm Kürdistan olacaktır" mesajı verildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) başkentlerinden Brüksel’de bir araya gelen Kürdistanlılar, Kobanê direnişini selamladı.
15 Eylül’den bu yana DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı büyük bir direniş sergilenen Kobanê ile dayanışma eylemlerinin bundan sonra da devam edeceği belirtilirken, tüm çevrelerin bu saldırılara karşı duyarlı olması ve Kobanê halkının yanında olduğunu göstermesi gerektiği vurgulandı. 
Eylemde KCD-E adına yapılan konuşmada, Kürtlerin Kobanê direnişi ile buluşması gerektiği belirtildi. 
Ayrıca 2 gün boyunca süren eylemde AB Komisyonu, Konseyi’ne ve Avrupa Parlamentosu’na Kobanê’de yaşananlara karşı duyarlı kılmak amacıyla  dosya verildi. Dosyada AB ülkelerinin DAİŞ’i Irak’ta yaptıklarından dolayı “terörist” olarak görüp, Suriye’deki yaptıklarını görmezden gelmesini eleştirdi. Yaşanan katliamları ve DAİŞ saldırılarının anlatıldığı bir dosya iletildi.

No comments