Breaking News

Kobanê’de son durum

Kobanê’de dün gece Doğu-Batı-Güneybatı ve Güney’de olmak üzere 4 cephede yoğun çatışmalar devam etti. Çatışmalarda 5 YPG ve 4 Burkan El Fırat savaşçısı yaşamını yitirdi. Cezaa ve Şengal’de de DAİŞ çetelerine karşı çatışmalar sürüyor.
YPG Basın Merkezi, Kobanê’ye tüm cephelerden tank ve zırhlı araçlar desteğinde saldıran çetelere karşı YPG güçlerinin direnişinin 15. Gününde de devam ettiğini belirtti.
Doğu, batı, güneybatı ve güney cephesi olmak üzere 4 cephede dün gün boyu ve gece yoğun şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydeden YPG ayrıntıları da şu şekilde paylaştı:
“Doğu cephesinde Kazika köyü, batı cephesinde Siftek sırtlarında, güneybatı cephesinde Minazê köyü ve güney cephesinde Gulmet köyü civarlarında dün gün ve gece boyu yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Karşılıklı saldırılar biçiminde yoğun ve iç içe yaşanan çatışmalar yanında güçlerimiz birçok bölgede çetelere pusu ve saldırı eylemleri düzenlemiştir.
Tüm bu çatışma ve eylemlerde tespit edilebilen 57 çete üyesi öldürülmüştür. Çetelere ait 1 tank da imha edilmiştir.
Yaşanan çatışmalarda büyük bir fedakarlık ve irade göstererek fedaice savaşan 5 yoldaşımız ve Burkan El Fırat güçleri içinde bulunan 4 savaşçı şehadete ulaşmıştır.”
YPG, Cezaa ve Şengal’de de çatışmaların sürdüğünü buradaki çatışmalarda 1 tankın imha edildiğini onlarca çete üyesinin öldürüldüğünü belirtti. Açıklamada, “Cezaa’nın güneydoğusuna düşen Misterîha, Kenhû, Hemedan köyleriyle, Şengal eteklerine düşen Dugura köyü çevresindeki DAIŞ saldırıları devam etmektedir. Güçlerimiz bu bölgelerde çete ilerleyişini durdurmuş, 1 tank imha etmiş ve onlarca çete üyesi öldürmüştür. Alandaki çatışmalar yoğun bir biçimde devam etmektedir. Çatışmaların ayrıntıları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

No comments