Breaking News

YPG Kobanê ve Cezaa-Rabia’daki son durumu açıkladı

YPG Basın Merkezi Kobanê ve Cezaa-Rabia cephelerinde yaşanan çatışmaların bir günlük bilançosunu açıkladı.
İşte açıklamanın tam metni;
Kobanê’de 26, Şengal Koridorunda 74 Çete Öldürülmüştür 
Basına ve Kamuoyuna!
1. Kobanê’yi işgal etmek amacıyla DAIŞ çeteleri tarafından başlatılan saldırılar 13’ncü gününde devam etmektedir. Birçok alanda güçlerimizin direnişiyle saldırı gücü kırılan çetelere karşı çeşitli eylemlerle ağır darbeler vurulmaktadır.
Kobanê’nin doğusunda bulunan Alîşar ve Gazika köyleri çevresinde üslenen çeteler yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 1 Hammer tipi araç imha edilmiştir. Eylem ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 14 çete üyesi öldürülmüştür.
Kobanê’nin güneyinde bulunan Gemlik mıntıkasına sızma girişiminde bulunan çetelere sert yanıt verilmiştir. Çeteler güçlerimizin direnişi karşısında tutunamayarak geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bu alanda tespit edilebildiği kadarıyla 3 çete öldürülmüştür.
Kobanê’nin batısında bulunan Siftek köyü çevresinde de şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu alanda çetelere yönelik karşı saldırı gerçekleştiren güçlerimiz 1 aracı imha etmiş, 3 aracı da darbelemiştir. Bu alanda tespit edilebilen 9 çete öldürülmüştür.
Kobanê’nin güneybatısında bulunan Minazê köyü çevresinde halen yer yer çatışmalar yaşanmaktadır.
2. Kobanê ardından Cizire Kantonu’nu da hedefleyen DAIŞ çetelerinin 27 Eylül akşamı başlattığı saldırılar devam etmektedir. Çeteler, Irak’ta bulunan güçlerinin büyük bir çoğunluğunu bu alana sevk etmiş, tank, top ve ağır silahlarla dün gün ve gece boyu süren saldırılar düzenlemiştir. Rabîa, Cezaa ve Dugura üçgeninde bulunan alanlardaki saldırılara karşı büyük bir direniş sergileyen güçlerimiz çetelere ağır darbeler vurmuştur. Şengal güvenlik koridorunun Rojava’ya ulaştığı bölgede yoğunlaşan çatışmalar yer yer devam etmektedir.
Cezaa’nın güneyinde bulunan ve Irak sınırları içinde yer alan Kenanê ve Kênhu köylerine yönelik çete saldırılarına sert karşılık veren güçlerimiz çetelerin ilerleyişini durdurmuştur. Yaşanan şiddetli ve iç içe çatışmalarda 3 araç ve 1 adet Hammer tipi zırhlı araç imha edilmiştir. Bu alandaki çatışmalarda tespit edilebilen 42 çete üyesi öldürülmüştür.
Şengal güvenlik koridorunun ortasında bulunan ve Kale olarak adlandırılan mıntıkada da şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu alanda saldırıları kırılan çetelere ağır darbe vurulmuş, 1 Hammer tipi zırhlı araç olmak üzere 2 araç imha edilmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 15 çete öldürülmüştür.
Musul’a bağlı Rabia ilçesine yönelik çete saldırıları da püskürtülmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete üyesi öldürülmüştür.
Bu alanlarda yaşanan şiddetli çete saldırıları karşısında büyük bir iradeyle mücadele eden 14 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.
YPG Basın Merkezi
28 Eylül 2014

No comments