Breaking News

Şêx Meqsud’a sızma girişiminde bulunan 5 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG, Şêx Meqsud’a sızma girişiminde bulunan çetelerden 5’inin öldürüldüğünü bildirdi. YPG, Türk askerlerinin ağır silahlarla Girê Spî’de sivillerin bulunduğu bir araca hedef aldığını açıkladı.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, Şêx Meqsud’a sızma girişiminde bulunan çetelerden 5’inin öldürüldüğünü bildirdi. YPG, Türk askerlerinin ağır silahlarla Girê Spî’de sivillerin bulunduğu bir araca hedef aldığını açıkladı.
YPG açıklaması şu şekilde:
“1. Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16’an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.
25 Nisan günü çete grupları Şara Muxaberat bölgesinde Şêx Meqsûd mahallesine cehennem toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir. Sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılara güçlerimiz karşılık vermiştir. Ayrıca güçlerimiz Seken Şebab, Seken Şikeyf ve Eşrefiye bölgelerinden sızma girişiminde bulunan çetelere de müdahale etmiştir. Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüş, çok sayıda çete üyesi de yaralanmıştır.
  1. 25 Nisan günü çete grupları Afrin’in Şerawa ilçesine bağlı Bozafanê köyüne yönelik ağır silahlar ve cehennem toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir.
  2. 25 Nisan günü saat 09.00’da ve 19.00 ile 22.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablus’taki mevziilerinden Kobanê’ye bağlı Şêxler kasabası ve kasaba güneyindeki Girê Sor köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.
  3. Türk Ordusunun Rojava sınır hattına yönelik düzenlediği saldırılar devam etmektedir. Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 25 Nisan günü Girê Spî’nin batısında bulunan Susik köyü civarında içinde sivillerin bulunduğu bir araca yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.”
(ad)
 
 

No comments