Breaking News

Bayık: DAİŞ bazı devletlerin çıkarları için saldırıyor

Kobanê'de 15 gündür devam eden direniş ve Kobanê'ye saldırıları değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, "eğer DAİŞ bu kadar Kobanê'ye saldırıyorsa bu, bazı devletlerin isteği üzerinedir" dedi.
KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Kobanê'ye dönük saldırıları Ronahi Tv değerlendirdi.
Kobanê'de direnen YPJ/YPG güçleri ile Kobanê halkını selamlayan Bayık, “orada bir kahramanlık tarihi yazılıyor” dedi.
''Belki tarihte çok az, böylesi direnişler yaşanmıştır. O kahramanlar sadece Kobanê için direnmiyorlar. Onlar tüm Rojava, tüm Kürdistan için direniyor. Bu çok değerli bir direniştir. İnsan ne kadar bedel öderse o direniş daha da büyür ve başarıya ulaşır, gerçek budur. DAİŞ  3. kez Kobanê saldırıyor, ilk saldırılarında netice almadı, bu sefer daha büyük bir güç ile saldırıyor, Kobanê'yi ele geçirmek istiyor. Eğer DAİŞ bu kadar Kobanê'ye saldırıyorsa bu bazı devletlerin isteği üzerinedir.''
Devamla bu saldırıları Türkiye devletinin istediğini kaydeden Cemil Bayık, Türk devletinin DAİŞ'i besleyip büyüttüğünü ve cesaretlendirdiğini ve bunun basın tarafından çok kez deşifre edildiğini belirtti.
'Türkiye DAİŞ ile Kürtlere darbe vurmak istiyor' diyen Bayık, bu saldırılarla Kürt halkının elde ettiği kazanımların ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
BAYIK: SALDIRILARIN ARKASINDA TÜRK DEVLETİ VAR
“Aslında bu savaşın arkasında Türk devleti var” diyen Bayık sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha Kobanê'ye dönük saldırılar başlamadan, Türk devlet yetkilileri Kobanê kantonunu tehdit etmişti. Demişlerdi kim Süleyman Şah'ı vurursa bi zde onları vururuz. Süleyman Şah DAİŞ'in elinde, Kobanê halkının elinde değil! Bu bir mesajdı... Yani eğer siz direnirseniz sizi vuracağız mesajıydı. Zaten trenlerle, Tıl Ebyad'a çok sayıda silah, cephane, tank, top taşıdılar. Türk devleti sınırdan zırhlı araçlarıyla YPG'nin araçlarına saldırıyor. YPG'nin hareket etmesini engellemeye çalışıyor, bu şekilde DAİŞ'e yardım ediyorlar.”
Cemil Bayık, DAİŞ ile Kürtlere darbe vurmak isteyen Türkiye'nin, Kürt halkının mücadele ile elde ettiği statünün ortadan kaldırılmasını hedeflediğini belirtti.
Böylece, Türkiye'nin Suriye ve Ortadoğu politikasında etkili olmak istediğini söyledi.
Türkiye'nin kirli ittifaklarının ortaya çıkmaması için DAİŞ'e karşı koalisyonda yer almadığını belirtti.
Türkiye'nin DAİŞ'i koalisyon ile pazarlık konusunu yaptığını ifade eden Bayık, Türkiye'nin Kobanê'yi insansızlaştırarak, tampon bölge oluşturmayı hedeflediğini de ekledi. 

No comments