Breaking News

PKK, Rüstem Cudi ve ‘Xakurke Şehitleri’ni andı

PKK Yürütme Komitesi, 28 Eylül 2011 tarihinde Türk savaş uçaklarının saldırısı sonucu yaşamını yitiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rüstem Cudi, HPG Meclis üyesi Alişêr Koçgiri, PKK Meclis Üyesi Çiçek Gabar ve YJA STAR Meclisi Üyesi Rozerin Piran'ın da aralarında bulunduğu 11 HPG gerillasını andı. 
PKK, 28 Eylül 2011 tarihinde Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na bağlı Xakurke bölgesinde yaşamını yitiren 11 HPG gerillasını yazılı bir açıklama ile andı.
PKK Yürütme Komitesi adına yapılan açıklamada, “unutulmaz yaşamlar, anlar, kişiler, eylemler vardır. Varlıklarıyla insanlıkla eş düzeyde değer taşıyanları, öyle olması gereken unutulmazları göz ardı edemeyiz, bellekten silemeyiz.
Bir kişiyi, bir örgütü, bir halkı değerlendirmek istiyorsak, ölçmek istiyorsak, en temel kıstaslardan birisi de geçmişine ne kadar saygı gösterdiği, geçmişinin yiğitliklerine ve unutulmazlıklarına ne kadar yaşam şansı verdiği veya onu ne kadar unuttuğudur. Tarihi halklar demek; tarihini olduğu gibi yaşayan halklar demektir” denildi.
Aralarında KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rustem Cudi ve PKK Meclis Üyesi Çiçer Gabar’ın da bulunduğu 11 gerillanın 2011 Eylül ayında Türk savaş uçaklarının saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatan PKK Yürütme Komitesi açıklamanın devamında yaşamını yitiren gerillaları şöyle anlattı:
RÜSTEM CUDİ: MÜTEVAZİLİĞİN MİLİTANI
“Özgürlük mücadelemizin en seçkin ideolojik kadrolarından biri olan Rüstem Cudi- Rüstem Osman yoldaşımız PKK Meclis üyeliğinin yanı sıra KADEK, KONGRA GEL, KCK gibi örgütümüzün birçok çalışmasında üst düzeyde yöneticilik yapmıştır. Rüstem Cudi yoldaşımız uzun yıllar yer aldığı özgürlük mücadelesinde büyük bir bilincin, ideolojik duruşun, mütevazılık ve fedakarlık özelliklerinin seçkin bir temsilcisi olarak hep en önde militanca yaşamasını bilen örnek bir PKK militanı olmuştur.
ÇİÇEK GABAR: TÜM GERİLLA YAPISININ SEVGİSİNİ KAZANDI
Özgürlük mücadelemizde kadın emekçiliğin seçkin timsallerinden olan Çiçek Gabar- Guhar Çekirge yoldaş HPG -YJA STAR Meclis üyeliği ile PKK Meclisi üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Botan Kadın Komutanlaşmasının seçkin bir militanı olarak hiçbir yoldaşın ret edemeyeceği, itiraz edemeyeceği pratiklere birçok kez ölümün badiresinden geçerek yoldaşlarını kurtarmasını bilerek, tüm gerilla yapısının sevgi ve saygısını kazanmasını bilen bir PKK militanı olarak her zaman yüreklerde yerini alacaktır.
ALİŞER KOÇGİRİ: SOSYALİST DÜŞÜNCENİN TEMSİLİ
Özgürlük mücadelemizde birikimiyle, yüksek sınıf bilinciyle, ideolojik hassasiyetleriyle, sol sosyalist düşünce ve kimliğiyle ve kararlılığıyla bilinen diğer mücadeleci bir siması ise HPG Meclis üyesi Alişêr Koçgiri-Yücel Halis yoldaşımız olmuştur. Özgür basın geleneğinden gelen Alişêr yoldaşımız bulunduğu her alanda sınıf mücadelesinin yetkin bir militanı olmuştur.
ROZERİN PİRAN: EN SERT ALANLARDA MÜCADELE ETTİ
Kürt kadın direnişçiliğin bir diğer sembol kişiliklerinden birisi ise uzun yıllar özgürlük dağlarının en sert alanlarında mücadele eden YJA STAR Meclisi ve Halk Savunma Merkezi üyesi Rozerin Piran– Gülsüme Eşin yoldaşımız olmuştur. Kadın iradesinin tüm zorluklara göğüs gereceği gerçekliğini tüm pratik alanlarımızda en güçlü bir biçimde ortaya koyan ve bunu her görev ve eylemiyle ortaya çıkaran bir militan olarak yoldaşlarının gönüllerinde hep yaşayacaktır.
DİCLE GEVER: KADIN ORDULAŞMASININ MÜCADELECİSİ
TC devletinin faşist saldırısında şehitler kervanına katılan bir diğer Kadın özgürlük militanımız ise Dicle Gever-Elif Demir yoldaşımız olmuştur. Dicle yoldaşımız Kadın ordulaşmasını pratik uygulamasında hiçbir tereddüde yer bırakmadan özgürlük dağlarında büyük bir mücadelenin sahibi olmasını bilmiştir.
NAZLICAN AMARA: GİRİŞKEN, SEMPATİK BİR GERİLLA
Özgürlük mücadelemizin nadide yoldaşlık sembollerinden birisi ise, özgürlük kavgasındaki inatçı ve kararlı duruşuyla Nazlıcan Amara-Rındihan Kayra yoldaşımız olmuştur. Kişilik olarak canlı, girişken, öğrenmeye açık, sempatik ve mütevazi kişiliği sonucu erkenden özgürlük saflarında sevilen bir militan olmasını bildiği gibi, Kürdistan tarihinde yaşamış direnişçi Rındaxanlara yaraşırcasına bir militan duruşunun sahibi olan Nazlıcan bu duruşuyla hep anılacaktır.
AMARA ÇİYA: KOÇER KIZI, GERİLLA DOKTORU
Kürt Özgürlük Mücadelesinin başka güzel ve güleç yüzü ise Amara Çiya-Gülistan Çiftçi yoldaşımız olmuştur. Gerillacılığın yanında özgürlük dağlarında yoldaşlarına sağlıkçılık yaparak dertlerine derman olan Doktor Amara, yiğit bir Koçer kızı olarak küçücük bedenine rağmen, koskoca dağlara tırmanmaktan çekinmeyen bir insan olarak hep yüreklerde anılacaktır.
ROJ AMARA: 1990'LI YILLARIN KATILIMLARINI TEMSİL ETTİ
Batmalı olan Roj Amara- Rabia Atan yoldaşımız ise mücadelenin en sert geçtiği 1990’lı yıllarının ortalarında özgürlük mücadelesine katılarak direnişçi Kürt kadının iyi bir temsilcisi olarak hep anılacaktır.
XEBAT AMED: EMEK İŞÇİSİ
PKK bir emek hareketidir. Bir emekçi olarak özgürlük mücadelesinde yer aldığı sürece Xebat Amed-Mehmet Türk yoldaşımız her zaman yapılması gerekli olanı yapmış, bir yerde bir tıkanma varsa gidermiş, bir yerde bir engel varsa kaldırmış, kimsenin girmek istemediği emek yoğunluklu işlerin tam ortasında yıllarca yerini alarak PKK’nin büyük bir yürek ve emek işçisi olarak anılacaktır.
ERDAL ÇİYAYİ: DOĞU'NUN GENÇ MİLİTANI
Bu saldırıda şehitler kervanına katılan Kürdistanlı genç militanımız Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentinde dünyaya gelen Erdal Çîyayî Babek Lemori olmuştur. Atılgan, dinamik ve coşkusuyla bilinen Erdal yoldaş halkımızın yüreğinde yaşayacaktır.
Şehitler kervanına katılan diğer bir genç yoldaşımız ise Amed’li olan Eşref Argeş-Ömer Çetinkaya olmuştur.”
PKK, açıklamada Xakurke’de yaşamını yitiren 11 gerillayı anarken, Kürt halkına da “Kürdistan’ın dört parçasında halkımızı yeniden yeniden işgale, katliamlara tabii kılmak isteyen faşizan, gerici, uluslararası toplama çete örgütü DAİŞ ve örgütlerine karşı her cephede durulmalıdır.
Halkımızın geleceğini karartmak isteyen bölgesel güçlerin her türlü saldırılarına karşı hazırlıklı olmak, planlanmak istenen her türlü komplo girişimlerine karşı ise en aktif mücadele seferberliği içerisinde olarak, bugün şehitlerin çizgisinde direnen Kobane’nin direnişçiliğin etrafında kenetlenerek, bu komploları ve saldırıları özelde de Gençlerin Kobane’nin savaş cephelerine akmasıyla aşalım” çağrısında bulundu.

No comments