Breaking News

Şengal’de yaşamını yitiren üç PKK'li toprağa verildi

Şengal bölgesinde DAİŞ çeteleriyle yaşanan çatışmada hayatını kaybeden PKK'liler Kerse köyünde Êzîdî inancına göre toprağa verildi.
28 Eylül günü DAİŞ çeteleriyle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren PKK'liler Jiyanda Xelat (Leyla Bişkin), Agır Tato (Sadi Özek) ve Dara Tolhıldan (Bozan Şexo) Kerse köyünde Êzîdî inancına göre düzenlenen bir tören ile toprağa verildi.
Şengal’ın Sinune ve Dugure kasabalarında PKK'liler ile DAİŞ çeteleri arasında dört gün boyunca yoğun çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda dört gün içinde 100'ü aşkın DAİŞ üyesi öldürülürken Jiyanda Xelat (Leyla Bişkin), Agır Tato (Sadi Özek) ve Dara Tolhıldan (Bozan Şexo) isimli üç  PKK'li de yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren gerillalar Şengal dağlarındaki Kerse köyünde Êzîdî inancına göre toprağa verildi.
Halk, üç PKK'linin naaşını çatışmanın yaşandığı bölgeden alarak, konvoy ile Kerse köyüne geldi. Törene, Kerse köyünden ve Şengal dağlarında çadırlarda kalan 300 kişi ile PKK'liler de katıldı. Gerillalar önce askeri bir tören düzenlendi.
Burada yapılan konuşmaların ardından Jiyanda Xelat (Leyla Bişkin) bir erkek ise, Agır Tato (Sadi Özek) ve Dara Tolhıldan’ın (Bozan Şexo) naaşları toprağa verildi.


No comments