Breaking News

Türkiye Pirsûs Kobanê sınırına hendek kazıyor

Pirsûs’un (Suruç) Kobanê’ye sınırı olan Qop ve Merdsimêl ile Boydê köylerinde Türk askerleri hendek kazıyor. Yurttaşlar güney, batı ve doğuda IŞİD (DAIŞ) kuşatmasında olan Kobanê’nin, kuzeyden de Türkiye tarafından kazınan hendeklerle kuşatılmak istendiğini belirtirken, askeri yetkililer de Rojavalıların sınırda bekletilen araçlarını yerleştirmek için üç tarafı hendeklerle kazılmış bir alan oluşturmaya çalıştıklarını savunuyor.
Pirsûs Kobanê sınırında direniş nöbeti 12’nci gününde devam ederken, sınırın hemen öte yanında bulunan Kobanê’nin doğusundaki Merdsimêl ve Gazika gibi köylerde de çatışmalar sürüyor. Türk askerlerinin DAIŞ’e göz yumduğu, çatışmalarda yaralanan çetelerin Türkiye’ye geçişine izin verdiği, DAIŞ tarafından köylerin askerlerin bilgisi dahilinde bombalandığı iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Sınırın hemen öte yanından DAIŞ’ın tankları görünmesine ve Türk askerlerinin tanklarına yakın olmasını rağmen herhangi bir müdahale yapılmaması da iddiaları güçlendiriyor.
Hendekle kuşatmayı tamamlamak istiyorlar
Öte yandan özellikle asker karakolunun bulunduğu Pirsûs’un Merdsimêl ve Qop köyleri arasında, yine Zehwan ve Dewşen köyleri ile Kobanê’nin batısında bulunan Boydê köylerinin sınır noktalarında Türk askerleri tarafından hendeklerin kazılması dikkat çekiyor. Yurttaşlar hendeklerin Kobanê’yi doğu, güney ve batı cephelerinden kuşatan DAIŞ’e yaradığını, Türkiye’nin de kuzeyden bu kuşatmayı hendeklerle tamamlamak istediğini belirtirken, askeri yetkililer ise hendekleri Rojavalıların araçları için kazdıklarını belirtiyor. Askeri yetkililer ajansımıza sınırdan Pirsûs’un köylerine doğru üç tarafı kazılmış alanın içine Rojavalıların sınır boyuna park ettikleri araçları yerleştireceklerini ileri sürdü. Aynı yetkili hem Kobanê’nin doğusundaki Qop ve Merdsimêl arasına hem de batısındaki Boydê köyü civarında aynı şekilde cepler yapılacağını ve bu ceplere Rojavalıların şu an sınırda bekletilen araçlarını yerleştireceklerini savunuyor.

No comments