Breaking News

YPJ Komutanları: Kobanê’nin her karışı DAİŞ’e mezar olacak!

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları sürerken direnişin komutanlarından Meysa Ebdo ve Meryem Kobanê, şehirdeki savunma hatlarını sonuna kadar koruyacaklarını ifade ederek “Kobanê’nin her karış toprağı DAİŞ’e mezar olacak” dedi.

YPG-YPJ güçleri ile insanlık düşmanı DAİŞ arasındaki çatışmalar Kobanê çevresinde sürüyor. YPG-YPJ güçleri şehre saldıran DAİŞ çetelerine ağır kayıplar verdirirken Kobanê’de gerillalar büyük bir cesaret ve fedakarlık örneği sergileyerek direnişlerine devam ediyor.
Direnişin komutanlarından Meryem Kobanê ve Meysa Ebdo ile çatışmaların şu anda geldiği nokta konusunda konuştuk.
DAİŞ’İN İLERLEMESİ DURDURULDU
DAİŞ çetelerinin 10 Eylül’den itibaren yığınak yaptığı bölgeye Musul ve Tabga havaalanından ele geçirilen ağır silahları getirdiğini ifade eden Meryem Kobanê, 15 Eylül’den bu yana şehir çevresindeki DAİŞ saldırılarının sürdüğünü söyledi. Son üç günden bu yana DAİŞ’in ilerleyişinin tamamen durduğunu belirten Kobanê, şu anda DAİŞ çetelerinin şehre en yakın olduğu noktanın güney cephesi olduğunu ve burada saldırıların yoğunlaştığını kaydetti. Batı ve güney cephesindeki stratejik tepelere YPG-YPJ’nin hakim olduğunu ve çetelere ağır darbeler indirildiğini ifade eden Meryem Kobanê, direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.
ŞEHRİ DAİŞ İÇİN CEHENNEME ÇEVİRİRİZ
DAİŞ'in  tüm silah ve eleman gücüyle kent merkezine girmeye çalıştığını hatırlatan Meryem Kobanê, şöyle devam etti: ''Bizim kararımız net; tek bir kişi kalana kadar direneceğiz. Şu anda DAİŞ'in kente girebileceği üzerine hesap yapmıyoruz zira DAİŞ'in şehir merkezine girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu yönde tedbirlerimiz çok güçlü. Ancak DAİŞ'in kent merkezine girmesi durumunda bu kenti DAİŞ çetesi için cehenneme çevireceğimiz de bilinsin.''
GÜNLERCE AÇ VE SUSUZ SAVAŞTIK
YPG-YPJ savaşçılarının son derece güç koşullarda büyük bir direniş sergilediğini ifade eden Meryem Kobanê, “bu savaş boyunca bazen günlerce aç ve susuz savaştık. Arazi büyük oranda çöl olduğu için fazla lojistik sağlama olanağımız olmuyor. Zırhlı araçlarımız olmadığı için çoğu zaman savaşan arkadaşlarımıza yemek ve özellikle su ulaştıramıyoruz. Bazı zamanlar yemek ve su yetiştirene kadar saatlerce çatışmak zorunda kalıyoruz. Bu yüzden bu savaş boyunca bu coğrafyanın sıcak ikliminde çoğu defa arkadaşlarımız aç ve susuz savaşıyor. Bu bir  irade, inanç ve ülkesine yoldaşlarına amansız ve hiçbir karşılık beklemeksizin direnme mücadelesidir. Cephane yetiştirmek için bazen arkadaşlar kendilerini feda ediyor” dedi.
KOBANÊ'NİN HER KARIŞ TOPRAĞI DAİŞ'E MEZAR OLACAK
Meysa Ebdo ise DAİŞ’e karşı kapsamlı operasyonlar geliştireceklerini ifade ederek “Biz tabi ki her ihtimali hesaba katıyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kobanê'nin her karış toprağı DAİŞ için mezar olacaktır. Bu anlamda kent içerisinde ciddi hazırlıklarımız var. Bir kenti düşürmek kolay değildir. DAİŞ binlerce çetesi ile girse bile Kobanê merkezinde kırılacaktır. Bu böyle bir ihtimal olarak değerlendiriliyor ancak bu savaşın bir komutanı olarak DAİŞ çetesinin Kobanê'ye giremeyeceğini belirtebilirim. Bütün hazırlıklarımız bu çerçevede” dedi.
DAİŞ'İN KOBANÊ'Yİ DÜŞÜRME PLANLARI HAYALDİR
“DAİŞ'in Kobanê'yi düşürme planı ham hayaldir. DAİŞ henüz Kürtlerin, Apocu felsefe ile donanmış Kürtlerin gücünü ve iradesini bilmiyor” diyen Ebdo, DAİŞ çetelerinin bir hafta içinde şehri düşürmeyi hedeflediğini ama Kobanê’nin Musul gibi olmadığını ifade etti.
TÜRK TANKLARI İDDİASI
YPG-YPJ güçlerine karşı kullanılan bazı tankların yeni olduğunu ve bunların Türkiye tarafından DAİŞ’e verildiği yönünde iddiaları hatırlatan Ebdo, “Zaten genel olarak Türk devleti DAİŞ'i destekliyor. Bu açıdan bu iddiaların gerçek olma ihtimalini yüksek görüyoruz” dedi.
TÜRK DEVLETİNİN DAİŞ'E DESTEĞİ BARIŞ SÜRECİNE İHANETTİR
Türk devletinin DAİŞ çetelerine sürekli destek olduğunu belirten Ebdo, “Türk devletinin son zamanlarda oynadığı rolün de çok kirli ve iki yüzlüce olduğunu biliyoruz. Türk devletinin bu tavrı önder Apo ile yürütülen barış görüşmelerine de ihanettir. Bu Türk devleti için çok kötü bir durum, bu konseptin başarısından medet ummak Türkiye'yi büyük bir karanlığa sürükleyecektir. Kürt halkı ve savaşçıları bu tür konseptlerin hayata geçmesine müsaade etmez. Türk devletinin hemen bu politikalarından vazgeçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
FIRAT VOLKANI ÇETELRE AĞIR DARBELER İNDİRİYOR
Eylül ayı içerisinde ÖSO bileşenleri ile oluşturulan Fırat Volkanı İttifakının özellikle güney ve batı cephelerinde savunma savaşına fedaice katıldığını belirten Ebdo, saldırıların ardından şehirde de yüzlerce gencin silahlandığını ve şehir içinde ve dışında güvenliğin örgütlü ve eğitimli askeri güçler tarafından sağlandığını dile getirdi.
'GÖÇ EDEN GENÇLERİMİZ GERİ DÖNSÜN VE DİRENİŞE KATILSIN
Ebdo, DAİŞ saldırıları nedeniyle göç eden Kürtleri şehre dönmeye çağırarak “savaş koşullarındayız ve şu anda yaşlı, kadın ve çocukların kent dışında olması konusunda bir şey diyemiyoruz zira kentin etrafında çatışmalar devam ediyor. Tam olarak kentin güvenliğini sağlamadan bir dönüş çağrısı yapmak istemiyoruz. Ancak binlerce kişi zaten her gün kente geri gelmeye devam ediyor. Bu durum da DAİŞ çetelerinin kenti düşüreceği beklentisinin YPG'nin direniş duvarına çarpması sonucunda ortaya çıkan bir durum. Burada asıl çağrıyı göç eden genç kadın ve erkeklere yapmak istiyorum, Kobanê'nin genç kadın ve erkekleri kentlerine gelerek kent savunmasına katılmalıdır” dedi.
KUZEY HALKI SINIRI BIRAKMAMALIDIR
Ebdo, Kuzey Kürdistan’da geliştirilen sınır eylemleri konusunda ise şunları söyledi: “Kuzey Kürdistan halkının sınır eylemleri ve Kobanê direnişin sahiplenmesi bizler açısından büyük bir moral ve güç kaynağıdır. Sınır hattında Türk devletini DAİŞ çetelerine sınırdan verdiği desteğin de önüne geçen bu eylemlerin sürmesini istiyoruz.
Bizim için Kuzey halkının sınır eylemleri sırtımızı dayadığımız bir cephe anlamına da geliyor. Kuzey halkımızın sınır eylemsellikleri. üç taraftan kuşatılmış bir kentte sırtımızı güvenle dayadığımız bir cephe anlamına geliyor Bu eylemlerin milyonların katılımı ile devam etmesi gerekiyor.” 
KOBANÊ YENİLMEZ
Ebdo son olarak şunları söyledi: “Tüm dünya kamuoyunun şunu bilmesi gerekiyor. Biz teslimiyeti asla kabul etmeyen bir gelenekten geliyoruz. Beritanların, Mazlumların ardıllarıyız, teslimiyetin olmadığı yerde yenilgi olmaz bu yüzden Kobanê yenilmez. Kobanê teslim olmaz. DAİŞ tüm Kobanê yi alsa bile bu yenilgi olmaz çünkü bizleri asla teslim alamaz. Bunun iyi bilinmesini istiyoruz. Direniş ve özgürlük yürüyüşümüz devam edecektir.” 
*HABERİ KAYNAK GÖSTERMEDEN KULLANMAK VEYA YENİDEN YAYINLAMAK YASAKTIR
KAYNAK : ANF / http://firatnews.eu/news/guncel/almanya-ve-fransa-daki-kurtler-bugun-de-kobane-icin-ayakta-olacak.htm

No comments