Breaking News

Hesekê’de sessizlik sürüyor

HESEKÊ – Hesekê kent mekezinde son 48 saattir hakim olna sessizlik devam ederken yer yer kısa sureli çatışmalar yaşanıyor.
Hesekê’deki ANHA muhabirleri, kent merkezinde son 48 saattir sessizliğin hakim olduğunu, ancak yine de Hesekê’nin güneyindeki Neşwa, Xiwêran mahalleleri ile Şerîa kavşağı dolaylarında yer yer kısa süreli çatışmaların yaşanmaya devam ettiğini bildirdi.
Muhabirler, savaş uçaklarının da kent semalarında uçuşlarını sürdürdüğünü ancak şu ana kadar hehangi bir bombardıman gerçekleşmediğini belirtti.
DAIŞ çeteleri 24 haziran’dan bu yana Hesekê kentine yönelik saldırılarını yoğunlaştırmış, kentin güneyindeki Xiwêran, Neşwa ve El-Zihûr mahallelerinde çetelerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Bombalı araçlarla birçok intihar saldırısının gerçekleştiği çatışmlarda çeteler startejik önemdeki Panorama kavşağını ve Resafê Binalarını 4 gün önce ele geçirmişti.
Kentin güneybatısında ise dün gece YPG güçleri DAIŞ çetelerine yönelik kapsamlı bir operasyon başlatmış ve Ebyed yolu üzerindeki 4 noktayı çetelerden almıştı.
(aç)
ANHA

No comments