Breaking News

“Guerilla Fighters Of Kurdistan / Kürdistan Gerilla Savaşçıları” Belgeseli – Joey L


Joey Lawrence; 25 yaşında, Brooklyn’de ikamet eden, Kanadalı, profesyonel bir fotoğrafçı. Fotoğrafçılık dünyasında adının kısaltılmışı olan “Joey L” olarak biliniyor ve çalışmalarını da bu mahlas ile yayınlıyor. Joey L daha çok Twilight (Alacakaranlık) adlı Roman/Film dizisi ile biliniyor. Başlangıçta Alacakaranlık kitabı için hazırladığı kapak, roman filme dönüştürülünce filmin posteri olarak da kullanıldı. Joey L, 2009 yılındaki Uluslararası Fotoğrafçılık Ödüllerinin ( İnternational Photography Awards), Profesyonel Portre dalında birincilik ödülünün de sahibi.
Joey Lawrence Mart 2015’te Kürdistan gerillaları ile ilgili bir fotoğraf projesi gerçekleştirmeye karar verdi ve New York’tan Süleymaniye’ye doğru yola çıktı. Süleymaniye’de teknik hazırlıklarını tamamladıktan sonra Maxmur kampına geçti ve PKK gerillaları ile buluştu. Ardından Rojava’ya geçti ve YPG/J savaşçılarıyla buluştu. Tel Tamer’deki Amerikalı YPG savaşçısı “Fat Jack” ile tanıştı ve Tel Hamis’e geçti. Rojava’nın ardından Sincar ( Şengal ) bölgesine geçti ve Ezidi savaşçılar (YBŞ) ile buluştu. Şengal’de IŞİD ile çatışmalara tanık oldu. Son olarak İngiliz YPG savaşçısı Konstandinos Erik Scurfseld’in cenazesine tanıklık etti ve tüm bu macerasını fotoğraflayarak projesinin çekim aşamasını bitirdi. Joey L, her anını fotoğraflaştırdığı bu macerasını nihayetinde “Guerilla Fighters of Kurdistan” ( Kürdistan Gerilla Savaşçıları ) adlı, 31 dakikalık bir belgesele dönüştürdü.
Joey L, “Guerilla Fighters of Kurdistan” ( Kürdistan Gerilla Savaşçıları) adlı belgeselinin başlangıcını kısaca şöyle anlatıyor:
“2015 yılının Mart ayında, Irak ve Suriye Kürdistan bölgeleriyle ilgili kişisel bir proje başlatmak için yola çıktım. Başlangıçta belki hala fotoğraf gezisi olabilir diye düşündüm. Ama kapıdan ayrılır ayrılmaz, GoPro Kit çantamı almaya karar verdim çünkü ilginç şeyler olabilir ve kendim için bir film çekebilirdim. Bu çalışma böyle çıktı.”
Belgeselin dili İngilizcedir ve altyazı mevcut değildir. Aşağıdaki linkten Joey L’nin resmi websitesine, belgesele dair fotoğraflara ve belgesel sürecini anlattığı metne ulaşabilirsiniz.
http://www.joeyl.com/blog/all/post/guerrilla-fighters-of-kurdistan

No comments