Breaking News

IŞİD Hasekê'deki 2 önemli sorumlusunun ölümünü doğruladı

Pazartesi günü Koalisyon savaş uçaklarının, IŞİD kuşatması altında bulunan Suriye’nin Hasekê kentindeki IŞİD’e ait bir karargahı bombalaması sonucu iki üst düzey IŞİD komutanının öldürüldüğü haberi IŞİD örgütü tarafından da doğrulandı.

IŞİD’in Hasekê’de Kürt ve Suriye ordu güçlerine yönelik saldırılarını yöneten önemli iki komutanı Ebu Osama el Iraki ile Ebu Ömer er Rafdan’ın Hasekê’nin güneyindeki IŞİD karargahlarına yönelik gerçekleştirilen koalisyon hava saldırıları sonucu öldürüldüğü doğrulandı.

Deyrezzor’da bulunan medya aktivistlerinin medya ajanslarına yaptıkları açıklamalarda IŞİD terör örgütünün, Barakah Eyaleti olarak adlandırdığı Hasekê ilinin sözde valisi Ebu Osama el Iraki ile Deyrezzor eyaleti eski valisi Ömer er Rafdan’ın ABD tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü doğruladıkları bildirildi.

Kaynaklar, er Rafdan’ın IŞİD terör örgütü Deyrezzor bölgesini ele geçirdiğinde IŞİD’e biat eden ve sadakat yemini gerçekleştiren ilk kişi olduğunu vurguladılar ve er Rafdan’ın 2013 öncesi IŞİD’in Deyrezzor’daki örgütlenmesinden de sorumlu kişi olduğunu belirttiler.

El Iraki’nin ise IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi ile çok yakın ilişkiler içerisinde bulunduğunu belirten kaynaklar, iki önemli komutanın kaybının IŞİD’e Hasekê’de güç kaybı yaşatacağını öne sürdüler.

Haziran ayının sonlarına doğru Hasekê’ye yönelik güçlü bir saldırı başlatan IŞİD teröristleri şehrin güneyinde bulunan bazı mahalleleri ve önemli yapıları kontrolleri altına almışlardı. O tarihten itibaren başlayan çatışmalar aralıksız bir şekilde hala devam ediyor.

Nerinaazad


No comments