Breaking News

Savaşçı sıkıntısı çeken IŞİD'ten yeni hamle

IŞİD terör örgütünün, çoğunluğu Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) eski savaşçılarından oluşan en az 50 Suriyeli genç savaşçıyı Cumartesi günü (dün) Irak’a transfer ettiği bildirildi.

Deyrezzor’daki yerel kaynakların aktardığına göre, Suriye’den Irak’a transfer edilen savaşçıların, IŞİD’e karşı savaşta rol aldıkları için ‘tövbe ettikleri’ belirtildi.

Bu gelişme, örgütün, IŞİD’in dışındaki örgütlerde yer alıp ta, Deyrezzor şehrinde bulunan el Hisba (genel ahlakı ve kamu düzenini korumak ve denetlemekle görevli islami teşkilat) merkezlerinin gözetiminde tövbe eden savaşçılara kapılarını açtığını deklare ettikten sonra yaşandı.

Deyrezzor’daki yerel kaynaklar, IŞİD yetkililerine dayandırarak, “her Suriyeli tövbekarın Irak’ta 1,5 ayı aşkın bir süre boyunca Şeriat dersleri alacağını,” vurguladılar.

Deyrezzor’un doğu kırsalında bulunan el Mayaden şehrinde bulunan İnsan Hakları aktivisti Sarayeddin, IŞİD örgütünün daha önce 150’yi aşkın genç erkeği, “Örgüte zorla biat etmelerinin ardından şeriat eğitimi almaları amacıyla,” Suriye’nin Manbij ve Cerablus şehirlerinden Irak’ın Musul şehrine gönderdiklerini ifade etti.

Sarayeddin, bu bahanenin aksine Musul’a şeriat eğitimi için gönderilen Suriyeli gençlerin IŞİD saflarında Irak’taki savaşa katıldıklarını vurguladı.

IŞİD terör örgütü bugüne kadar çok sayıda ÖSO ve diğer örgütlere bağlı muhalif savaşçıyı tutukladı ve infat etti. IŞİD’in bugünlerde savaşçı sıkıntısı çektiğini belirten Suriyeli insan hakları aktivistleri, “IŞİD’in yakalanan Suriyeli genç savaşçıları, geçmişte IŞİD karşıtı savaşta yer almalarına rağmen, kendi saflarına savaşçı olarak kabul etmesini, çocukları kaçırarak savaşçı olarak yetiştirmesini,” çektikleri savaşçı sıkıntısının bir göstergesi olduğunu vurguluyorlar.


Nerinaazad

No comments