Breaking News

Gerilla ve peşmerge: Gençliğin yurtdışına göçü düşman planıdır

​RUBAR HİWA-AZAD SERXWEBUN/KERKÜK


Kerkük sınırında DAİŞ çetelerine karşı savaş yürüten gerilla ve peşmergeler gençlere çağrı yaparak böylesi bir süreçte gençliğini ülkesini terk etmemesi gerektiğini söyledi.

Kerkük cephesinde DAİŞ çetelerine karşı direniş sergileyen gerilla ve peşmergeler Güney Kürdistan gençliğinin yurtdışına göçünün artması hakkında Rojnews'e değerlendirdi.

'Gençliğin yurtdışına göç etmesi düşmana hizmet eder'


Hemin Tahir adlı peşmerge gençliğin yurtdışına göç etmesine ilişkin olarak şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz süreç çok önemlidir ve bu yüzden Kürdistan'ın gençliğe ihtiyacı vardır. Gençlerimiz ülkemizi daha da güçlü bir konuma getirmek için mücadele etmelidir. Gençlerimizi bu konuda daha da yetkin kılmak için en önemli görev öğretmenlere düşmektedir. Öğretmenler çocukluktan itibaren öğrencilerine ülke sevgisini anlatmalı, aşılamalıdır. Başka ülkeye göç ederek yurtseverlik olmaz. Ülke üzerinde yaşadığımız, vatan ise korumamız gereken toprağımızdır. Ailelerimizi, annelerimizi, kızkardeşlerimizi düşman insafına bırakmamalıyız. Amacımız tüm Kürdistan'ı birleştirmektir. Fakat düşman bir olmamız önünde engeller çıkarmaktadır. Bu nedenle ülkeden ayrılmak, yurt dışına göç etmek de düşmana hizmet ediyor.”

'Kürdistan'ın boşaltılması düşman planıdır'


Rebin adlı Kerküklü peşmerge de gençliğin ülkeyi terk etmesinin düşmana hizmet ettiğine dikkat çekerek “Kürt halkı üzerinde büyük bir tehlike bulunmaktadır. Bu nedenle Kürdistan gençliği yönünü mevzilere vermeli ve buraları boş bırakmamalıdır. Kürdistan'ın boşaltılması bir düşman planıdır ve gençler bu tuzağa düşmemelidir. Onurlu, şerefli Kürtlerin yeri bugün yabancı ülkeler değil, bu mevziler olmalıdır.” dedi.

'Bu saldırı bütün Kürdistan halklarınadır'


Mahir adlı Kerküklü HPG gerillası ise bugün hem Kerkük hem de bütün Kürdistan coğrafyasında bir düşman saldısının söz konusu olduğunu belirterek “Bu saldırı bütün Kürdistan halklarına karşıdır. Benim de gençliğe çağrım düşmana karşı mücadele ve savaş içinde olmalarıdır. Gençlik yurt dışına göç etmeyi kabul etmemelidir. Son bir mevzimiz kalana kadar da düşmana savaşacağız.” dedi.

'Gençlik önce bu topraklardan düşmanı çıkartmalıdır'


Dilovan Kobanê adlı HPG gerillası ise gençliğin mücadeledeki rol ve önemine dikkat çekerek “Kürdistan bugün çok sıkıntılı ve kritik bir durumdadır. DAİŞ çetelerine karşı mücadele daha da yükseltilmelidir. Fakat ne yazık ki bunun tersine gençlik ülkesini bırakarak yabancı ülkelere göç etmektedir. Hepimiz şunu bilmeliyiz ki, bu topraklardan düşmanı çıkartabilecek en büyük güç gençliktir.” dedi.

Kaynak : Rojnews 


No comments