Breaking News

14 Temmuz direniş öncüleri Şam’da anıldı

ŞAM – 14 Temuz büyük ölüm orucu direnişinin öncüleri, direnişin 33. Yıldönümünde Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenen bir toplantıyla anıldı.
14 Temmuz 1982’de Amed zindanlarında faşizme karşı insanlık onurunu savunmak için başlattıkları ölüm orucuyla Kürdistan tarihinde yepyeni bir sayfa açan Kürdistan Özgürlük Mücadelesinmin büyük direnişçileri Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek, Rojava ve Suriye kentlerinde düzenlenen törenlerle anıldı.
Büyük direnişin 33.  Yıldönümü dolayısıyla TEV DEM tarafından Suriye’nin başkenti Şam’ın Zorava mahallesinde bir anma toplantısı düzenlendi.
Onlarca kişinin katıldığı toplantıya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlandı. Toplantıda konuşan TEV-DEM yöneticisi Kerîm Mêrxas, 14 Temmuz direnişinin kürdistan Özgürlük tarihindeki önemine dikkat çekerek büyük devrimcileri andı.
Kerîm Mêrxas, Rojava’da 19 Temmuz’da çakılan devrim kıvılcımının da 14 Temmuz direniş ruhunun mirası olduğunu belirterek, Rojava’da geliştirilen Demokratik Özerklik ve YPG/YPJ güçlerinin Demokratik Özgür Suriye mücadelesinde elde ettikleri başarıların da ilhamını 14 Temmuz büyük direniş ruhundan aldığını söyledi.
Mêrxas, bu büyük devrimcilerin insanlık onurunu korumak için canlarını zulme karşı bir silah gibi kullanarak faşizmi yenilgiye uğrattıklarını ve  bugün Rojava’da da ardıllarının aynı inanç ve kararlılıkla insanlık düşmanlarına karşı tüm dünya insanlığının onurunu ve insanlık değerlerini savunduğunu belirterek 14 Temmuz ruhuna ve büyük öncülerine bağlılık sözlerini yineledi.
(aç)
ANHA

No comments