Breaking News

Özgürlük savaşçısı Bawer görkemli bir törenle sonsuzluğa uğurlandı

DÊRIK – 14 Temmuz’da Girê Sipî çevresinde yaşamını yitiren Erka Xweparastinê üyesi Bawer Abdullah’ın cenazesi Şehîd Xebat Dêrik mezarlığında görkemli bir törenle toprağa verildi.
14 Temmuz’da Girê Sipî çevresinde yaşamını yitiren Erka Xweparastinê üyesi Bawer Abdullah’ın cenazesini uğurlamak için Cizîr Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi temsilcileri, Cizîr Kantonu Eş başkanı Hediye Yûsiv ve Girkê Legê, Koçerat, Berav ile Dêrik bölgelerinden katılan binlerce kişi Dêrik hastanesi önünde toplandı. Kitle özgürlük şehidini aldıktan sonra, önce bir süre kent içinde daha sonra da Newroz kampına doğru yola koyuldu. Kap sakinleri de cenaze konvoyuna katılarak, Şehîd Xebat Dêrik mezarlığında doğru yola koyuldular.
Özgürlük şehidi şehitliğe ulaştırıldıktan sonra, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Kurdi semboller ve HPG ve YBŞ bayrakları taşındı.
Erka Xweparastinê güçleri tarafından askeri bir tören düzenlendikten sonra, Cizîr Kantonu Savunma Konseyi başkanı Ebdulkerîm Saroxan, Kanton Eş başkanı Hediye Yûsiv ve YPG komutanlarından Hisên Şawîş birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Erka Xweparastinê’nin önemi üzerinde durulurken, Kantonda yaşayan herkesin bu çalışmada yer alması gerektiği belirtildi. Yine erka xweparastinê’nin onursal bir görev ve saldırılar karşısındaki kazanımların korunması için bir farz olduğu kaydedildi.
Yapılan konuşmalar ardından erka xweparastinê savaşçısının künyesi açıklanarak şehadet belgesi ailesine teslim edildi. Özgürlük şehidi Bawer’in babası Mihemd , oğlunun şehadetinden dolayı başının dik olduğunu ve onun izinde yürüyeceklerinin sözünü verdi.
Daha sonra özgürlük savaşçısı Bawer’in cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.
(ad)
ANHA

No comments