Breaking News

PYD: Demokratik Özerklik Yönetimi, 19 Temmuz Devrimi’nin ürünüdür

HABER MERKEZİ – PYD, Demokratik Özerklik Yönetimi, Toplumsal Sözleşme ve demokratik çözüm projesinin 19 Temmuz Devrimi’nin ürünü olduğunu ve Ortadoğu’nun geleceğinin örgedği olduğunu söyledi.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme Kurulu, ilk kıvılcımı Kobanê’de yakılan 19 Temmuz Devrimi’nin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, Demokratik Özerlik Yönetimi’nin bu devrimin ürünü olduğunu söyledi.
PYD’nin yazılı açıkması şöyle: “Suriye Devrimi gerçek yolundan saparak iktidar kavgasına dönüştükten sonra Rojava halkı, 19 Temmuz 2012’de kendi bölgesinin yönetimini ele alma ve savunmasını yapma kararı aldı. bir tarafta on yıllardır Suriye halkına acılar çektiren diktatör Baas rejimi, diğer yanda da ise bütün dünyanın gözleri önünde insanların kafasını kesen çeteci gruplar ortaya çıktı. Bu durum karşısında 19 Temmuz Devrimi’nin gerçekleşmesi artık bir ihtiyaçtı.
İktidar savaşının Rojava bölgesine geçmemesi için, bu devrimsel süreç çok önemliydi. Rojava Kürdistanı halkı, 2004’ten bu yana rejime karşı mücadele yürütüyordu. Özgür Suriye Ordusu’nun bazı grupları ise Baas rejiminden kuratılan bazı bölgelere destek vermek yerine oraları hedef alarak saldırdı.
Devrimin üç yıl aradan sonra, birçok gizli durum ortaya çıktı. Bir tarafta Rojava Kürdistanı’nın devrime inanmış olan tüm oluşumları, canla başla devrimleri için mücadele edip bedel ödeyerek, demokratik bir Suriye için uğraşıyordu. Diğer taraftan da Suriye devrimi yolundan saptırılarak Suriye’nin durumu daha da kötüye gitti. Bir yandan da birçok  radikal grup Suriye’ye girerek, ülkeyi rehin aldı. Rojava Kürdistanı ise demokrasi yolunda tarihi adımlar attıktan sonra, sadece Baas iktidarının saldırılarına değil, demokrasi ve özgür iradeden korkan tüm kesimlerin saldırılarına maruz kaldı.
Devrimin ilk kıvılcımını yakan Kobanê tarihi direnişiyle, büyük komployu boşa çıkardı. Kobanê halkı, tarihte eşine rastlanmayacak bir direnişle, dünyanın gözlerini kapattığı Suriye’deki duruma tekrar açmasını sağladı. Aynı zamanda Rojava ve Suriye’nin gerçek devrimini gösterdi. Demokratik Özerklik Yönetimi, Toplumsal Sözleşme ve demokratik çözüm projesinin 19 Temmuz Devrimi’nin ürünü olduğunu ve Ortadoğu’nun geleceğinin örgedği olduğunu söyledi. Demokratik bir Suriye için bizler şimdi Demokratik Suriye Meclisi’ni kurma yolundayız. Bu Meclis, demokrasi isteyen ve birliğe inananlardan oluşacak.
Bütün ulusal ve demokratik kazanımlar YPG/YPJ’nin direnişi sayesinde gerçekleşti. Şimdi de tüm dünyada özgürlüğe örnek oluyor. Rojava direnişi, tüm direnişçilerin kıblegahı oldu.
Demokratik Özerlik Yönetimi’nin 3’üncü kuruluş yıldönümünde canlarını demokratik ulus için feda eden tüm şehitlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlara özgürlük mücadelesini onların izinde yürütme sözü veriyoruz. Halkımıza söz veriyoruz ki bütün gücümüzle özgürlük ve onurlu bir yaşam için mücadelemizi sürdüreceğiz.
(jh/ra)
ANHA

No comments