Breaking News

Til Temir’de komünler yeniden örgütlendiriliyor

TIL TEMIR – Uzun süre çete saldırıları nedeniyle toplumsal çalışmaları aksayan Til Temir’de köy ve mahalle komünleri yeniden örgütlendirilerek aktif kılınmaya başlandı.
Til Temir kentinde, bölgenin çetelerden temizlenmesi ardından toplumsal örgütlenme yeniden ağırlık akazanıyor.
Kentte komün ve meclis sistemlerinin aktif kılınması için toplantılar düzenleyen TEV DEM, halkın katılımıyla Tedamin mahallesinde komün örgütlenmesini yeniden geliştirmek üzere çalışmalara başladı. Bu amaçla mahallede düzenlenen toplantıda mahalle komünü üyeleri, Til Temir halk Meclis Eşbaşkanları Mihemed Seyîd Şêxmûs ve Atûr Îshaq ile Yekîtiya Star yönetiminden Özgür Kobanê de hazır bulundu.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından Til Temir Halk Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Seyîd Şêxmûs bir konuşma yaparak bölgede yaşanan son durumları, askeri ve siyasi gelişmeleri özetledi. Şêxmus, YPG/YPJ güçlerinin çetelere karşı elde ettiği büyük başarılar sonrasında bölgede ve özellikle Hesekê kentinde yaşamın daha güvenli kılındığını belirtti.
Şêxmûs, daha sonra toplumsal alanda yaşanan sorunların kurulan komünler aracılığıyla çözüme bağlanmasının daha kolay olacağını söyledi. Konuşma ardından mahalle komününü yeniden kurulması için seçimlerle isimler belirlendi.
Toplantı, komünlerin Pratik çalışmaları ve toplumsal yaşamdaki rolü üzerine tartışmalarla son buldu.
(aç)
ANHA

No comments