Breaking News

IŞİD'in Mahmur saldırısının önemli ayrıntısı

IŞİD’in, Musul’un Mahmur ilçesinde Polis Müdürlüğü binasını hedef aldığı saldırılarda Kürdistan bayraklı arçlar kullandığı ortaya çıktı.

Önceki gün Mahmur’un Gırdereş köyünde Peşmergeler tarafından IŞİD'in 4 bombalı araçı engellenirken, beşinci sızmayı başarmıştı. Saldırganları durdurmak için yakın mesafede çatışmaya giren Peşmergeler, IŞİD yeni model, lüks araçlar kullandığını ve araçta Kürdistan Bayrağı’nı çektiğini söyledi.

Rûdaw’ın internet sitesinde yer alan haberde, Görgü tanıkların ifadesine göre, bombalı araç ters istikametten Mahmur Polis Müdürlüğü binasına ulaşmayı başararak infilak etti.

Musul’u Kurtarma Operasyonu’nu gerçekleştirmek üzere Irak Ordusu’nun bölgeye gelmesinin güvenlik zafiyetlerine yol açtığı ifade ediliyor. Peşmerge Güçleri Mahmur Cephesi Sorumlusu Necad Ali, Irak Ordusu ile son zamanlarda gelen göçzedelerden dolayı durumun karıştığını belirtti. Komutan Ali, “Artık durum eskisi gibi değil. Irak Ordusu’na bazı  cepheleri açtık. IŞİD de bunu fırsata çeviriyor” dedi.

Mahmur ilçe merkezinde 31 Mart günü meydana gelen patlamada 4 polis şehit olmuş, 1 kişi de yaralanmıştı. Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Mahmur Sorumlusu Reşad Gelali, patlamanın intihar saldırısı olduğunu ve Chrysler marka bir otomobille düzenlendiğini söyledi.

No comments