Breaking News

3 YPG/YPJ savaşçısı toprağa verildi

QAMIŞLO – Rojava direnişinde yaşamını yitiren 3 YPG/YPJ savaşçısı Qamişlo sakinleri tarafından Şehîd Delîl Sarûxan mezarlığında toprağa verildi.
YPG’li  Mesûd Mihemed (Demhat Girbawî) 12 Mart’ta Serêkaniyê’nin Til Nasir köyünde yaşamını yitirdi. Komutan Rubar Qamişlo Hamlesinde 18 Mayıs’ta Gîvara Husên (Çiya Efrîn) ve 7 Haziran’da  YPJ’li Canda Osman (Ahîn Qamişlo) yaşamlarını yitirdi. Yüzlerce Qamişlolu 3 şehidini uğurlamak için Enteriyê mahallesinde Mala Gel önünde bir araya geldi.
Özgürlük şehitlerini uğurlamak için bir araya gelen kitle içerisinde Demokratik Özerklik Yönetimi temsilcileri, Şehit Aileleri Kurumu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce Qamişlolu yer aldı. Şehitlerini buradan sloganlar eşliğinde alan kitle Şehit Delîl Saruxan mezarlığına doğru yola koyuldu.
Şehitliğe ulaşıldıktan sonra, YPG/YPJ güçleri tarafından askeri bir tören düzenlendi. Ardından Demokratik Özerklik Yönetimi adına Cizîr Kantonu Maliye Konseyi başkanı Remziya Mihemed, Şengal Ezidi Meclisi adına Xadir Sarlih, Şehit Ailelari Kurumu adına Mihemed Xelîl ve şehit aileleri birer konuşma yaptı.
Yapılan konuşmalarda Rojava’daki tüm oluşumlara seslenilerek özgürlük şehitlerinin emek ve mücadelelerine sahip çıkılması, bölgenin savunmasında yer alınması dile getirildi.
Yapılan konuşmalar ardından özgürlük savaşçılarının şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.
Tören sonunda özgürlük savaşçıları slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.
(ad)
ANHA

No comments