Breaking News

7 savaşçı Hesekê’de son yolculuklarına uğurlandı

HESEKÊ – Cizîr kantonunda DAIŞ çetelerine karşı yürütülen mücadelede farklı tarihlerde yaşamını yitiren 7 YPG/YPJ savaşçısı, kitlesel bir törenle Ş. Dijwar mezarlığında son yolculuklarına uğurlandı.
10 Nisan 2015’te Til Temir’e bağlı Xerîta köyündeki şiddetli çatışalarda yaamlarını yitiren YPG savaşçıları Reşîd Îbrahîm (Salar Zap), Ebdulezîz Hiso (Şervan), Ehmed Cûma (Argêş Welat), Husên Cedûi (Dilyar Hesekê) ve Ehmed El-Ezo (Numan Hesekê), 11 Temmuz 2015’te Kizwan dağı direnişinde yaşamını yitiren YPG’li Ziyad Mamo (Lewend Hesekê) ve 6 Temmuz 2015’te Siluk kasabasında yaşamını iyitren Raîda Mihemed’in (Berçem Amed) cenazeleri, Hesekê ve köylerinden yüzlerce yurttaşın katıldığı bir törenle Şehîd Dijwar mezarlığında toprağa verildi.
Savaşçıları uğurlama törenine Cizîr kantonu Yasama meclisi Divan Üyesi Ekrem Mehşûş, Yürütme Meclisi Başkanı Ekrem Hiso, Şehitler Konseyi Başkanı Rêzan Gulo, Yürütme Meclisi Başkan yardımcısı Husên Ezam, İçişleri Konseyi Başkanı Kenan Berekat, Cizîr Kantonu TEV-DEM Meclisi Eşbaşkanı Xelîl Osman, Yekîtiya Star Mecli üyesi Welîda Bûtî de katıldı.
Şehitlikte askeri tören ve saygı duruşu ardından söz alan Şehitler Konseyi Başkanı Rêzan Gulo, şehit ailelerine başsağlığı diledi. Gulo, Hesekê halkı ve tüm Rojava’nın, şehitlerin DAIŞ çetelerinin saldırılarına karşı sergiledikleri amansız direnişle bu saldırıları kırmayı başardığını belirtti.
Yürütme Meclisi Başkanı Ekrem Hiso da 14 Temmuz büyük direnişi ve 19 Temmuz devrimine dikkat çekerek “bugün Hesekê ve tüm Rojava genelinde sergilenen direniş 14 Temmuz direnişinin devamıdır. Hesekê halkı tüm toplumsal kesimleriyle kendi savunmasını yürütmekte ve kimsenin halk arasına çelişki sokmasına izin vermemektedir” dedi.
Yasama Meclisi Divan üyesi Ekrem Mehşûş da Hesekê’de tüm yapıların her türlü saldırıya karşı elele vererek aynı mevzide çetelere karşı savaştığını ve birkaç gün içinde zafer ve özgürlüğün Hesekê halkının olacağını söyledi.
TEV DEM Meclisi Eşbaşkanı Xelîl Osman de Hesekê halkının çeteere kentte barınma izni vermediğini belirterek “şehitlerimizin, YPG savaşçılarının ve Hesekê halkının direnişi sayesinde bölge tümden çetelerden temizlenmektedir” dedi.
Yekîtiya Star üyesi Welîda Bûtî de halkın şehitlerin izinde yürüme sözü verdiğini ve bu sözünü pratikleştirerek şehitlerini her koşulda sahiplendiğini ifade etti.
Konuşmalardan sonra savaşçıların sicilleri okunarak ailelerine şehadet belgeleeri teslim edildi. Aileler adına yapılan konuşmalarda da şehitlere ve özgürlük mücadelesine bağlılık sözleri verildi.
Daha sonra 7 savaşçının cenazeleri zılgıtlar ve “şehid namirin” sloganları arasında toprağa verildi.
(aç)
ANHA





No comments