Breaking News

Amûdê’de yüzlerce kişi taziye çadırını ziyaret etti

AMÛDÊ – Amûdê ve çevre köylerinde yaşayan yüzlerce yurtta, şehit düşen Özsavunma Gücü üyeleri Azad Mehmûd ile  Xelîl Şêxo ve YPG savaşçısı Amed Amûdê için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.
Amûdê ve çevre köylerinde yaşayan yüzlerce yurttaş ile Cizîrê Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi, şehit düşen Özsavunma Gücü üyeleri Azad Mehmûd ile  Xelîl Şêxo ve YPG savaşçısı Amed Amûdê için Şehît Ezîz mahallesinde kurulan taziye çadırlarını ziyaret ederek ailelerine başsağlığı diledi.
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) adına konuşan Bager Sam, PYD adına Mihemed Nebê Kutê , Yekîtiya Star adına Mira  Zoro, Cizîrê Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi adına Dışişleri Konseyi Başkanı Ebdilkerîm Umer ve YPG adına Rojhat Amed birer konuşma yaptı.  Konuşmalarda şehit ailelerine başsağlığı dilenerek, şehit düşen üç savaşçı şahsında Kürdistan Devrimi’nin tüm şehitleri anılarak, şunlar dile getirildi: “Rojava Devrimi büyük aşama kaydetmesi bu kahramanların direnişi sayesindedir. YPG/YPJ güçleri halklar arasında ayrım gözetmeksizin bu direnişi sürdürüyor. Bunun için Rojava’da YPG dışında hiçbir askeri gücü kabul etmeyiz, YPG dışında da kimse çetelere karşı savaşma gücünü gösteremez.”
Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Türk devletinin uygulamaları da kınandı.
(ad) 
ANHA   

No comments