Breaking News

Dêra Zor yolu YPG kontrolünde: 29 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – Hesekê’de çete gruplarını çembere alan YPG savaşçıları, şiddetli çatışmalarda 29 çete üyesini öldürerek 21 çete cenazesiyle birlikte çok sayıda silah ve cephaneyi ele geçirdi.
YPG Basın Merkezi, Hesekê kent merkezini işgal etmek isteyen çete gruplarına yönelik önceki gece Hesekê’nin güneyinde başlattığı operasyonun, dün gündüz ve gece saatlerinde de aralıksız bir biçimde devam ettiğini ve çetelere ağır darbeler vurulduğunu belirtti.
Daha önce Kezwan dağından gelerek Xabur nehri kıyısına kadar olan alanları özgürleştiren YPG güçleri, Şeddad ve Rakka’dan gelen yolları denetime almış dün ise Hesekê’ye gelen son yol olan Dêra Zor yolunu hedeflemişti.
Bu operasyon esnasında şiddetli çatışmalar yaşandığını bildiren YPG, “Güçlerimiz önce Hesekê kent merkeziyle elektrik santralı arasında bulunan Hileliyê köyünü özgürleştirmiştir. Daha sonra elektrik santralının güneyinde bulunan mezarlık bölgesini çetelerden temizlemiştir. Güçlerimizin ilerleyişini durdurmak isteyen çete grupları bu alanda patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlemiş, araç, güçlerimizce uzaktan patlatılarak imha edilmiştir.
Gece saatlerinde güçlerimiz elektrik santralına yönelerek bu alanda bulunan çeteleri tümüyle temizlemiştir. Güçlerimiz güneyden Hesekê’ye gelen üçüncü ve son yol olan Der’a Zor-Hasekê yolunu da denetime almıştır. Bu şekilde Hesekê güneyinde bulunan Neşwê, Xiwêran mahalleleri ve Panaroma bölgesinde bulunan tüm çete grupları güçlerimizin kuşatmasına girmiştir. Hesekê kent merkezinin doğusunda bulunan Xezil kavşağı bölgesinde de dün gece güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.
Operasyonlarını sürdüren güçlerimiz, bugün öğlen saatlerinde de çetelerin elinde bulunan Çocuk Hapishanesi’ni özgürleştirmiştir” dedi.
Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda çetelere ait 2 adet panzer ve 1 adet tankın imha edildiğini belirten YPG Basın Merkezi, bu alanlarda tespit edilebilen 29 çete üyesinin öldürüldüğünü, 21 çete cenazesiyle birlikte 2 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 2 adet askeri araç, 2 adet raxt ve çok sayıda cephanenin de ele geçirildiğini kaydetti.
YPG, yaşanan çatışmalarda 1 savaşçının da yaşamıonı yitirdiğini duyurdu.
Hol’de kısa süreli çatışma
YPG Basın Merkezi, dün gece çete gruplarının Hol’ün kuzeyinde bulunan Huweyş köyü yakınlarında bir saldırı girişiminde bulundyuğunu belirterek “Güçlerimizin müdahalesiyle alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır” dedi.
(aç)
ANHA

No comments