Breaking News

Halep’teki çatışmalar Lazkiye’ye sıçradı

HALEP – Suriye’nin ticari başkenti Halep’te bir aydan bu yana yaşanan şiddetli çatışmalar artarak devam ederken, islamcı gruplar Lazkiye’deki rejim güçlerine saldırdı.
Suriye’deki iç savaşın kilit kenti haline gelen Halep’te rejim güçleri ile El-Nusra çeteleri güdümündeki sözde islamcı örgütler arasındaki şiddetli çatışmala hız kesmeden devam ediyor.
“Halep’in Fethi” adıyla operasyon odası kuran Nusar çetesi güdümlü örgütler ile Baas rejimine bağlı güçler arasında en son halep’in kuzeyindeki Xalidiyê mahallesi, Şîhan kavşağı çevresi ve Lêremûn bölgesindeki çatışmalar şiddetlenirken, çatışmalarda çok yoğun ağır silahların kullanıldığı gözleniyor.
Baas rejimine bağlı güçler, Eşrefiyê mahallesine bağlı Benî Zêd bölgesi ile Halep’im kuzeyindeki Biyanûn kasabasını havan toplarıyla bombaladı. Bombardıman sonucunda çok sayıda kişi yaralandı.
Lazkiye kentinin kuzeyinde yer alan Selma kasabası, Cebel Ekrad bölgesindeki Ziwîk dağı ise, Baas rejimine bağlı savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombardımana ilişkin somut bilgi elde edilemedi.
Lazkiye kentinin kuzeyinde rejim güçlerinin kontrolü altında bulunan Eyn El-Coz bölgesinde ise, radikal islamcı gruplar tarafından rejim güçlerinin mevzilerine saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da ağır can kayıpları olduğu belirtildi. Ancak detaylı bilgiye ulaşılamadı.
 (aç)

No comments