Breaking News

Hesekê’de birçok köy özgürleştirildi, 35 çete öldürüldü

HESEKÊ – Hesekê’nin batısında YPG/YPJ güçleri ile DAIŞ çeteleri arasındaki çatışmalar sonucunda birçok köy özgürleştirildi. Çetelere ait bir tank, bir askeri araç ve 2 Doçka ile 35 çete cenazesi de YPG güçlerinin eline geçti.
ANHA muhabirleri, YPG/YPJ güçlerinin DAIŞ çetelerine karşı başlattıkları operasyon kapsamında dün akşamdan bu yana Hesekê’nin batısında DAIŞ çetelerine ağır darbeler vurulduğunu bildirdi.
Muhabirler dün akşamdan buyana devam eden çatışmalarda YPG güçlerinin çok sayıda köyü özgürleştirdiğini, çetelere ait bir tank, askeri bir araç ve biri 14.5 mm’lik diğeri de 12,5 mmlik iki Doçka ile birçok askeri malzemeyi ele geçirdiğini, Uluslararası Sürcü Kursu Okulları’nı da denetim altına aldığını belirtti.
Çatışmaların halen tüm şiddetiyle devam ettiği bölgede öldürülen onlarca çeteden 35’inin cenazesi de YPG güçlerinin eline geçti.
YPG Basın Merkezi tarafından dün yapılan açıklamada, DAIŞ çetelerinin rejim güçlerinden aldığı alanlarda bir operasyon düzenlendiği ve Hasekê’nin güneyinde bulunan alanlarda düzenlen operasyonda bazı stratejik noktaların çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği, Ehliye ve Duwelî Okullarıyla, Doğal Gaz merkezinin çetelerden kurtarıldığı belirtilmişti.
(ad/aç)
ANHA


No comments