Breaking News

Hesekê’nin güney-batısında YPG’nin kurtarma operasyonu

HESEKÊ – YPG/YPJ güçlerinin kapsamlı operasyonu sonucunda Hesekê kent çevresinde çeteler çembere alındı. Savaşçılar birçok stratejik yeri çetelerden kurtararak, kente temel giriş noktaları denetim altına alındı.
YPG/YPJ savaşçıları Kezwan dağından Hesekê’nin güney-doğusuna doğru operasyon başlatıp, kente doğru ilerlemeye başladılar. Savaşçılar kısa sürede Ebyed köprüsüne yetişip, çetelerin elinde bulunan Ebyed ve Reqa arasındaki temel yolunu denetime aldılar. YPG’liler çok kısa bir süre içerisinde Qebre köyleri ve stratejik öneme sahip Ebyed yolu üzerinde bulunan sürücü kursunun ele geçirdi. Savaşçılar burada da ilerleyerek Hesekê’nin güneyine doğru  Hesekê ve Dêra Zor’a ilerlediler. Çetelerin ölçüsüz bir şekilde ektikleri mayınlara karşı YPG’liler büyük bir özveri ve dikkatle ilerleyişlerini sürdürdü. Bu bölgede savaşçılar Dêra Zor yolu üzerinde Hesekê’nin güney girişinde bulunan elektrik santralini kontrolüne aldı.
Çeteler çok fazla mayın ekmiş
Aynı bölgede bulunan çocuk cezaevi de çetelerden kurtarıldı. Bu bölgelerin kurtarılmış olmasına rağmen çetelerin oldukça fazla ektikleri mayınlardan dolayı buralara giriş kolay olmuyor. YPG güçlerinde bu bölgelere her hangi kazaya mahal vermemek için girişlere müsaade etmiyor. Çetelerle yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürülürken, YPG güçleri çok sayıda cephane ele geçirdi.
Hesekê’nin güneyinde başından buyana operasyon bölgesinde buluna ANHA muhabirleri, özgürleşen bölgelerin çekimlerini yapmak istese de çetelerin döşedikleri mayınlardan dolayı olası bir kazaya mahal verilmemesi için YPG daha fazla ilerlemelerine izin vermedi.
(ad)
ANHA

No comments