Breaking News

IŞİD'ten vahşet sınırlarını zorlayan infazlar

IŞİD'in Irak'ta kan donduracak metodlarla, bir bebeği uzaktan kumandalı bubi tuzakla, 12 sivili ise buldozerle ezerek öldürdüğü iddia edildi.

Irak’ın Diyala İl Genel Meclisi Güvenlik komitesi başkanı Sadık el Hüseyin, Cuma günü yaptığı bir açıklamada Selahattin eyaletinin kuzeyinde bulunan Şarkat yakınlarındaki IŞİD teröristleri tarafından gerçekleştirilen eğitim amaçlı bir tatbikatta uzaktan kumanda ile bir bebeğe bağlanan bubi tuzağının patlatılarak bebeğin öldüğünü iddia etti. 

Iraqinews haber ajansında yayınlanan haberde, el Hüseyin, “IŞİD’in Irak toplumunun tüm kesimlerine yönelik işlediği suçların ihtiyar, kadın veya çocuk ayrımı gözetmeden duraksamadan devam ettiğini,” belirtti.

Elde edilen bilgilere dayanarak, “IŞİD örgütünün, Sehalattin eyaletinin kuzeyindeki Şarkat’da bulunan bir eğitim kampına, IŞİD üyelerini öldürdüğü gerekçesiyle birkaç hafta önce infaz edilen bir sivilin bebeğini getirdiğini,” söyleyen el Hüseyin, “Örgütün çocuğu çok sayıda IŞiD teröristinin gözleri önünde uzaktan kumandalı bir bubi tuzağını patlatarak öldürdüğünü,” iddia etti.

“Bebeğe bağlanan bubi tuzağın IŞiD’in üyelerine bubi tuzak mekanizmasını öğretmek için eğitim amaçlı bir tatbikat olduğunu,” iddia eden el Hüseyin, “örgütün en basit insan değerlerini dahi önemsemediğini,” vurguladı.

IŞİD buldozerle 12 insanı ezerek öldürdü

Irak’ın Ninova bölgesindeki yerel bir kaynak, IŞİD teröristlerinin Musul merkezde 12 sivili buldozer ile ezerek infaz ettiğini iddia etti.

Iraqinews haber ajansında yayınlanan ve, “IŞİD’in dün akşam Ninova’daki insanlara yönelik bir suç daha işlediği,” belirtilen haberde, “Musul merkezde bulunan valilik binasının yakınlarındaki Bab el Tob caddesinin girişinde yolun üzerine dizdiği 12 sivilin bir buldozer tarafından önce başlarının üzerinden geçerek, ikincisinde vücutlarını ezerek öldürdüğü,” belirtildi.

Ajansa isminin açıklanmasını istemeyerek bilgi veren kaynak, “IŞİD’in sivilleri topladığını ve örgütün öğretilerini ihlal edenlere verilen ölüm cezasını tebliğ ettiğini,” belirterek, “infaz edilenlerin Irak hükümetine casusluk yapmakla suçlandığını,” aktardı.

Nerinaazad


No comments