Breaking News

Özsavunma güçleri 10. eğitim devresi sona erdi

DÊRIK –  Özsavunma güçlerinin 10. Askeri eğitim devresi, düzenlenen görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.
Cizîr kantonu Savunma Konseyine bağlı özsavunma güçleri için “Şehîd Goran” adına başlatılan 10. Askeri eğitim devresi bugün sona erdi. 290 gencin katıldığı ve 45 gün süren askeri eğitim devresinde askeri, siyasi ve ideolojik dersler (savaş taktikleri, silah hakimiyeti, savunma teknikleri, savaşçı ahlakı, disiplin, Suriye ve Rojava tarihi) görüldü.
Devrenin sona ermesi dolayısıyla Girzîro Akademisi’nde görkemli bir askeri tören düzenlendi. Törene Cizîr Kantonu Savunma Konseyi Başkanı Ebdilkerîm Sarûxan, Konseyin Dışilişkiler Bürosu yönetiminden Dr. Nasir Heci Mensur ile Girzîro Akademisinden çok sayıda askeri komutan ve Ş. Goran’ın ailesi de katıldı.
Alanın tümüyle Cizîr kantonunda çetelere karşı direnişte yaşamlarını yitiren Özsavunma Güçleri üyelerinin posterleriyle donatılan akeri törende devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından devreden mezun olan 290 asker, halk değerlerine ve şehitlere bağlılık içeren arapça ve kürtçe askeri yemin etti.
Törende daha sonra konuşan Cizîr Kantonu Savunma Konseyi Başkanı Ebdilkerîm Sarûxan, 10. Devrenin sona ermesinin tüm Rojava halklarına kutlu olmasını diledi ve “Özsavunma güçlerinin en temel görevi, Rojava’da yaşayan tüm halkları her türlü saldırıya karşı korumaktır” dedi.
Sarûxan, askeri eğitimin ve disiplinin önemine vurgu yaparak bu disiplinle çetelere karşı savaşan YPG/YPJ ve ortak direniş güçlerinin elde ettikleri tarihi başarılara dikkat çekti.
Sarûxan, bölgedeki tüm halkları saldırılar karşısında birliğini daha da güçlendirmeye ve çetekere karşı elele verip direnişni büyütmeye çağırdı.
Kapanış töreni, şehitlere bağlılık ve Rojava direnişini selamlayan sloganlarıyla sona erdi.
(aç)
ANHA






No comments