Breaking News

YPG savaşçılarının cenazeleri Dirbêsiyê’ye uğurlandı

QAMIŞLO – Eyn îsa ve Şengal’de yaşamını yitiren 2 YPG savaşçısının cenazeleri, Bakurê Kurdistan’a gönderilmek üzere Dirbêsiyê’ye uğurlandı.
27 haziran’da Eyn Îsa’ya bağlı el-Qenterî köyünde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Serhed Bagok ile Şengal direnişinde yaşamını yitiren YPG’li Yilmaz Cilo’nun cenazeleri, Şehit Delil Saroxan Mezarlığında düzenlenen bir törenle Bakurê Kurdistan’a gönderilmek üzere Dirbêsiyê’ye uğurlandı.
Uğurlama törenine Qamişlo’lu yüzlerce yurttaş katıldı.
YPG/YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri törende devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Bedran Çiya Kurda konuştu.
YPG/YPJ güçlerinin DAIŞ çetelerine karşı direniş destanları yazmaya devam ettiğini söyleyen Bedran Çiya, “Avusturalyalı Serhed Bagok YPG’ye katılan tek yabancı savaşçı değildir. YPG’nin insanlık değerlerini ve onurunu savunduğunu tüm dünyanın görmesi ardından Serhed gibi onlarca yabancı savaşçı şuna direniş mevzilerinde çetelere karşı savaşmaktadır” dedi.
Çiya Kurd, YPG güçleri fedai bir duruşla direniş sergileyip başarı kazanırken dışardaki bazı isimlerin PDK’nin silahlı unsurlarını Rojava’ya geçirmeye çalıştığına da dikkat çekerek “Rojava halkı, yıllardır çetelere karşı verdiği direnişte yanında olmayan PDK slahlı unsurlarının askeri bir güç gibi gösterilip Rojava’ya geçirilmeye çalışılmasına izin vermeecektir” dedi.
Konuşmanın ardından YPG savaşçılarının cenazeleri onlarca araçlık bir konvoyla Bakurê Kurdistan’a uğurlanmak üzere Dirbêsiyê kentine doğru yola çıkarıldı.
Cenazelerin bu saaterde Dirbêsiyê Sınır Kapısından Bakur’a geçirilmeleri bekleniyor.
(aç)
ANHA

No comments