Breaking News

         

Ypg ve Ypj'lilerin Cenazeleri Cizre'de Defnedildi 

Suriye’de Rojava’nın Silus kasabasında IŞİD çeteleri ile girdikleri çatışmada hayatını kaybeden 8 YPG’liden Zerdeşt Avesta kod adlı Mahsum Seçen ve Rüstem Cudi kod adlı Hüseyin Gökalp ile YPJ’li Mezra Botan kod adlı Fatma Dalmış’ın cenazeleri Cizre’de defnedildi.


Suriye ve rojavanın Silus kasabasında IŞİD çeteleri ile girdikleri çatışmada hayatını kaybeden 8 YPG'liden Zerdeşt Avesta kod adlı Mahsum Seçen ve Rüstem Cudi kod adlı Hüseyin Gökalp ile YPJ'li Mezra Botan kod adlı Fatma Dalmış'ın cenazeleri Cizre'de defnedildi.
Rojova bölgesinde bulunan Silus kasabasına bağlı köylerde 6 Temmuz'da YPG ve IŞİDçeteleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden YPG'li Zerdeşt Avesta kod adlı Mahsum Seçen ve Rüstem Cudi kod adlı Hüseyin Gökalp ile YPJ'li, Mezra Botan kod adlı Fatma Dalmış'ın cenazeleri Cizre'de asri mezarlığına defnedildi.
YPG ve YPJ'lilerin cenazeleri Habur Sınır Kapısı'nda aileleri tarafından teslim alınıp cenaze arabası ile Cizre'ye getirildi. Cenazeleri Konak Mahallesi Köprübaşı mevkiinde bekleyen kalabalık kitle tarafından slogan, alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Buradaki kitlesel karşılamanın ardından YPJ'li Beritan Zilan Kod adlı Devlet Turan Şırnak'a, YPJ'li Tekoşin Nüda kod adlı Necla Yilmaz Batman'a, YPJ'li Beritan Gabar Ayşe Kaçar Siirt'e, YPG'li Dilşer Botan kod adlı İsmail Ataman ile Şengal'de IŞİD çeteleri ile yaşanan çatışmada 28Eylül 2014 tarihinde hayatını kaybeden PKK'lı Agir Kato kod adlı Sadi Özek'in cenazesi defnedilmek üzere Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderilirken, YPG'li Rüstem Cudi kod adlı Hüseyin Gökalp ile YPJ'li Mezra Botan kod adlı Fatma Dalmış'ın cenazesi de Nusaybin Caddesi'nde duran grup tarafından omuzlara alınarak sloganlar eşliğinde asri mezarlığına getirildi. Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninde okunan duaların ardından cenazeler defnedildi.
Cenazelerin defnedilmesinin ardından aynı olayda ölen YPG'li Zerdeşt Avesta kod adlı Mahsum Seçen'in cenazesi Cizre'ye bağlı Düzova köyünde sloganlar eşliğinde defnedildi. - ŞIRNAK

No comments