Breaking News

YPG: Çeteler takviye güçle yeni saldırılar düzenledi

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, DAIŞ çetelerinin kapsamlı saldırılarını püskürterek geniş alanda arama tarama faaliyetlerinin sürdürürken çeteler takviye güçle Eyn îsa’da yeni bir saldırı geliştirdi. Çetelere yönelik YPG yeni operasyon başlattı.
Yazılı açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, Komutan Rubar Hamlesi’nin Kobanê ve Cizîr Kantonlarına bağlı güçlerin katılımıyla 64. gününde devam ettiğini bildirdi.
Eyn Îsa’da takviye güçle yeni saldırı
YPG Güçlerinin, Eyn Îsa ile Çiyayê Kezwan arasında kalan bölgede düzenlenen çete saldırılarını püskürterek çetelere önemli darbeler vurduğunu belirten Basın Merkezi, buna rağmen çete gruplarının yeni takviye güç ve silahlarla böldeki varlığını korumaya çalıştığını kaydetti.
Dün gece çete gruplarının 3 askeri araç eşliğinde Eyn Îsa kasabasına yönelik yeni bir saldırı düzenlediğini belirten YPG, “Güçlerimizin müdahalesiyle alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği saldırılar ardından, araziye dağılan çetelerin yakalanması için bir operasyon başlatılmıştır.
Bu çatışmalar esnasında, kahramanca savaşan bir yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.
Çeteler iki koldan saldırdı
Açıklamada, çete gruplarının dün öğleden sonra Girê Spî-Rakka yolu üzerinde bulunan Şergirat köyüne yönelik de bir saldırı düzenlediği, iki ayrı kol şeklinde düzenlenen saldırı ardından alanda başlayan şiddetli çatışmaların halen aralıklarla devam ettiği ifade edildi.
Bedî köyünde 6 çete cenazesi daha bulundu
YPG, Kezwan dağının batısındaki alanlardaki arama-tarama faaliyetlerinin sürdüğünü ve bu faaliyetler sonucunda Bedî köyünde 6 çete cenazesinin daha ele geçirildiğini kaydetti.
Serêkaniyê saldırısı püskürtüldü
“Güçlerimizin Kobanê’nin güneyinde, DAIŞ çetelerinin işgali altında bulunan alanlarda başlattığı operasyonlar devam etmektedir” denilen açıklamada devamla şu detaylar paylaşıldı:
“Güçlerimizin ilerleyişini engellemek amacıyla karşı saldırılarına ağırlık veren çete grupları dün sabah Serêkaniyê ve Maxaretên köylerine yönelik yeni saldırılar düzenlemiştir. Serêkaniyê köyüne yönelen saldırıyı tümüyle püskürten güçlerimiz ile çete grupları arasında Maxaretên köyünde yaşanan çatışmalar devam etmektedir”.
(aç)
ANHA

No comments