Breaking News

Şehit Aile Kurumu 4. konferansı başladı

QAMIŞLO – Qamişlo Şehit Aile Kurumu’nun delegelerin ve Demokratik Özerklik Yönetimi kurum temsilcilerinin katılımıyla 4. konferansı başladı.
Qamişlo Şehit Aile Kurumu çalışmalarını değerlendirmek, hem de kurum yöneticilerini belirlemek için 4. konferansını gerçekleştiriyor. Konferans Qamişlo Rewabî salonunda Şehit İşleri Konseyi başkanı Rêzan Gulo, Savunma Konseyi başkanı Ebdulkerîm Sarûxan, Maliye Konseyi başkanı Remziya Mihemed, TEV-DEM temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, PYD, Yekîtiya Star, Rojava İnsani Yardım Örgütü ve Qamişlo Şehit Aile Kurumu üyelerinin katılımıyla saygı duruşuyla başladı.
Daha sonra kurum üyesi Mutîe Hesen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehit ailelerinin örgütlülüğü ve meclislerin oluşturulması üzerine yaptığı değerlendirmeleri okudu.
Konferansın devamında Demokratik Özerklik Yönetimi Savuma Konseyi başkanı Ebdulkerîm Sarûxan bir konuşma yaptı. Sarûxan, Şehit Aile Kurumu özgür toplumun inşasının temel yapı taşı olduğunu söyledi. Sarûxan, “YPG/YPJ güçleri bu toplumun yiğit, kahraman evlatlarıdır. Toplumun kazanımları için mücadele ediyorlar. Tüm güçleri ile onlar onur savunması çalışmalarını yürütüyor” dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın konferansa yönelik mesajı kurum üyesi Mutîe Hesen tarafından okundu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 4. konferansa mesajında, başarı dilekleri yer aldı.
Konferanta PYD, Rojava İnsan Hakları Örgütü, Öz Savunma Yönetimi, TEV-DEM ve Yektîtiya Star’ın mesajları okundu. Mesajlarda, başarı dilekleri iletilirken, yanı sıra Şehit Aile Kurumu’nun çalışmalarının iyi örgütlenmesi ve toplum içerisindeki önemli rolünü başarılı bir şekilde işleye bilmesi istendi.
Konferans bir yıllık çalışma raporunun okunması ve değerlendirmeler temelinde devam ediyor./…
(ad)
ANHA

1 comment: