Breaking News

Barzani, Kobanê’ye de, Musul’a da gidecek

Kürdistan Gelecek Partisi (Ayende) Genel Sekreteri Kadir Aziz, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile hiçbir çelişkilerinin olmadığını belirterek, ”Barzani’nin çabalarına büyük değer veriyorum” dedi.

Kürdistan Gelecek Partisi (Ayende) Genel Sekreteri Kadir Aziz, Kürdistan’daki tüm partiler arası anlaşmazlıkların tarihe gömüldüğünü, partisi ile Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) arasında hiçbir sorunun olmadığını belirterek, ”İki gün önce de PDK Parti Meclisi ile, iki parti arasındaki ilişkileri görüştük. Görüşme sonrası bir bildiri yayımlayarak, iki partinin geleceği önünde hiçbir engelin kalmadığını, sürecin bizi birlikte aynı amaçlara yönelttiğini ifade ettik.” dedi. 

Görüşmede, Kürd siyasi güçleri arasındaki soğuklukların giderilmesi gerektiğini, IŞİD tehdidi karşısında tüm siyasi tarafların bir olmasını dile getirdiklerini söyleyen Aziz, ”PDK Parti Meclisi de bizim bu görüşlerimize katıldığını belirtti.” şeklinde konuştu. 

Kürdistan Gelecek Partisi (Ayende) Genel Sekreteri Kadir Aziz, PDK Parti Meclisi ile yaptıkları görüşmede gülümseyerek, ”Hiçbir zaman Başkan Barzani’ye küsmedim. İki parti arasında çelişki olur ancak Barzani ile aramızda çelişki olmadı” dedi. 

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin savaştaki tavrını takdir ettiğini dile getiren Kadir Aziz, şöyle dedi: 

”Barzani’nin savaş cephesindeki çabalarına büyük değer veriyorm ve destekliyorum. Peşmerge’nin başarısı için çabalıyor, savaş cephelerinde hazır buluuyor, Kobanê’ye güç gönderip kardeşlerine yardım ediyor. Görüyoruz ki IŞİD, Peşmerge’nin olduğu her cephede yenilgiye uğramıştır. Musul özgürleştirilecek ve IŞİD yenilgiye uğrayacaktır. Barzani Kobanê’ye de, Musul’a da gidecek. Çünkü bu topraklarda IŞİD’e yaşam alanı tanınmayacak.

BasNews

No comments