Breaking News

Kobani’de bir köy özgürleştirildi, çete saldırıları kırıldı

KOBANİ – Kobani’nin batı ve güneydoğusundaki köylere saldıran DAIŞ çetelerinden 7’si öldürüldü. Bomba yüklü iki araç da YPG savaşçıları tarafından imha edildi.
Kobani’deki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre, Dün gece Kobaninin batısındaki Cideydê köyündeki çetelere YPG güçleri eylem düzenledi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı eylem sonucunda 4 çete öldürüldü ve köy özgürleştirildi. Öldürülen dört çetenin cenazesi ve çetelere ait birçok askeri malzeme ile cephane de YPG güçlerinin eline geçti.
Köy etrafında yer yer kısa süreli çatışmalar devam ediyor.
Öte yandan Kobani’nin güneydoğusunda çete grupları dün gece Derfilitî köyü ve Çimento Fabrikası’nın etrafındaki tepelere saldırdı. Dün geceden beri alanda çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu sabah saatlerinde çete saldırıları kırıldı ve çeteler geri çekilmek zorunda kaldı.
Çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete öldürüldü.
Çeteler aynı alanda 3 bombalı araçla da intihar saldırısı girişiminde bulundu. 2 araç YPG güçleri tarafından uzakta imha edildi. Diğer aracı da hedefine ulaştıramayan çeteler, aracı yolda bırakarak kaçtı. Araç halen yolda ve YPG savaşçılarının kontrolünde bulunuyor.
(ekip/aç)

No comments