Breaking News

YPG İsveçli gazeteciyi kurtardı

YPG savaşçıları, Suriye rejim güçleri tarafından gözaltına alınan İsveçli gazeteci ve tercümanını rejim güçlerinin elinden kurtardı. YPG kaynakları da bu haberi ajansımıza doğruladı.
İsveçli gazeteci Joakim Medin (30) ve beraberindeki tercümanının yollarını kaybetmeleri ardından  16 Şubat günü Qamışlo’da Suriye rejim güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınmaları ardından Joakim Medin isimli İsveçli gazeteci Suriye’nin başkenti Şam’a aktarılmıştı.
Rojnews’in YPG Basın Merkezi’ne dayandıurdığı bilgilere göre, İsveçli gazeteci Joakim Medin ve tercümanı dün YPG savaşçıları tarafından kurtarıldı. YPG Basın Merkezi, İsveçli gazetecinin rejim güçlerinden nasıl kurtarıldığı konusundaki ayrıntıları paylaşmadı.
İsveç basınında bağımsız bir gazeteci olarak çalışan Joakim Medin’in kurtarıldığını dün İsveç Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü Ulla Jacobson da doğrulamış, konuyla ilgili farklı hiçbir bilgi paylaşımında bulunmamıştı.
Joakim Medin, kurtarıldıktan sonra Amerika’nın Sesi radyosuna yaptığı açıklamada Qamışlo asayiş güçleri ve YPG savaşçılarının yardımlarıyla kurtarıldığını belirtti.      kaynak imc muhittin çiçek

No comments