Breaking News

Til Hemis’te şiddetli çatışmalar

QAMIŞLO – Til Hemis’e bağlı Helkanê, Neem El-Heyal, Heldana ve Heswiya Biçûk köylerinde YPG savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda Neem El-Heyal köyünün özgürleştirildiği ve 42 çete üyesinin öldürüldüğü belirtildi.
YPG tarafından Til Hemis ve Qamişlo’nun guneyînde, DAIŞ çetelerinin sivil halka yönelik saldırılarını bertaraf etmek için başlatılan operasyon 5. gününde sürüyor.
ANHA muhabirlerinin bölgeden geçtiği bilgilere göre dün gece Til Hemis’e bağlı Helkanê, Neem El-Heyal, Heldana ve Heswiya Biçûk köylerinde YPG güçleri ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Sabaha kadar süren çatışmalar neticesinde Neem El-Heyal köyü çetelerden temizlenerek özgürleştirildi.
Aynı saldırıda DAIŞ çeteleri YPG kontrol noktasına yönelik bir intihar saldırısı gerçekleştirmek istedi. Ancak savaşçıların erken fark etmesi üzerine intihar bombacısı çete, savaşçılara yaklaşamadan imha edildi.
Söz konusu çatışmalarda Heswiyê köyünde 26, Neem El-Heyal köyünde11 ve Helkanê köyünde 5 olmak üzere toplam 42 çete öldürüldü.
Helkanê ve Hisêwiya Biçûk köylerinde çatışmaların halen sürdüğü belirtildi.
(ekîp/lg)
ANHA

No comments