Breaking News

Peşmerge Bakanlığı, Musul Operasyonuna Katılma Konusunda Daha Karar Vermedik

Albay Halgurd Hikmet, Musul'un IŞİD'in elinden alınması için planlanan operasyon konusunda daha karar vermediklerini ifade etti.

Kürdistan silahlı gücü Peşmerge basın sorumlusu Albay Halgurd Hikmet, Musul'un IŞİD'in elinden alınması için planlanan operasyon konusunda daha karar vermediklerini ifade etti. 

Hikmet Halgurd:" Şu ana kadar Musul'u kurtarma operasyonuna katılma yada katılmama konusunda net bir karar almadık. Bizim bu konudaki kararımız tamamen Bağdat ve Erbil arasındaki siyasi ilişkilere bağlı. Bunun için şimdiden bir şey söylemem doğru olmaz." ifadesini kullandı.

Halgurd, ayrıca Musul'a düzenlenmesi planlanan operasyonun için herhangi bir zamanlamanın yapılmadığını sözlerine ekledi.

Albay Halgurd, Kobani'nin IŞİD üyelerinin temizlenmesinin ardından da Peşmerge'nin burayla irtibatının devam edeceğini ifade etti. Albay Halgurd Hikmet yakın bir zamanda Kobani'ye 4. Peşmerge gücünün gideceğini belirtti. 

Albay Halgurd Hikmet, IŞİD'in elinde bulundurduğu Peşmerge esirleri için terör örgütü ile direkt pazarlık yapmadıklarına vurgu yaptı. Halgurd:" Bizim IŞİD ile direkt iletişime geçmek yada pazarlık yapmamız söz konusu değil. 

Ancak Peşmergelerin kurtarılması için elimizden geleni yapıyoruz. IŞİD'in kontrolü altında yaşayan Arap aşiretleri üzerinden arabuluculuk yaptırıyoruz. Bundan da bir sonuç çıkacağını ümit ediyorum."ifadesini kullandı.

Nerinaazad

No comments