Breaking News

YPG: Til Hemîs özgürleşti, Kobani’de 76 çete öldürüldü


HABERİ MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Til hemîs’in tümden çetelerden temizlenerek YPG kontrolüne girdiğini, Kobani’de devam eden çatışmalarda 76 çete üyesinin öldürüldüğünü ve 20 cenazenin YPG savaşçılarının eline geçtiğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi, bugün tümden çetelerden temizlenen Til Hemîs ve Kobani’de devam eden temizlik operasyonlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
YPG açıklamasında DAIŞ çetelerinin Cizîrê Kantonu üzerindeki tehdidini bertaraf etmek amacıyla başlatılan operasyonun 6. gününde Til Hemîs’in merkezine girilerek kasabanın tümünde hakimiyet sağlandığı belirtildi.
YPG Basın Merkezi’nin yazılı açıklamasında Til Hemîs operasyonuna ilişkin şu bilgiler verildi:
“Dün gece Til Hemis’in kuzeyinde bulunan Mes’ediye, Saîdiya Kurdan ve Saîdiya Ereban köylerini çetelerden kurtararak özgürleştirmiştir. Bugün sabah saatlerinde de Taqtaq köyü çetelerden alınmıştır.
Bu alanlarda çetelere ait 9 cenazeyle birlikte 1 adet minibüs, 6 adet kaleşnikof, 2 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, 15 adet mayın ve çok sayıda cephane ele geçirilmiştir.
Bugün sabah saatlerinde güçlerimiz Til Hemis’in güneyinden başlattıkları saldırıyla kente girmiştir. Kısa sürede kenti doğu batı yönünde ikiye bölen yolun güneyinde kalan tüm bölgeleri kurtaran güçlerimiz kısa süre içinde kenti tümüyle çetelerden temizlemiştir. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı ile ele geçirilen malzemeler hakkında daha sonra ayrıntılı bilgi verilecektir.”
YPG Basın Merkezi açıklamasında ayrıca, DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasında bulunan Kobanê direnişinin 165. gününde devam ettiği belirtilerek Kobanê’yi Özgürleştirme Hamlesini büyük oranda sonuca ulaştıran YPG güçleriyle çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedildi.
Dün öğlen saatlerinde Bexdik ve Eydanê köyleriyle Derfilît tepesinde başlayan ve gece boyunca süren çatışmalarda çete gruplarına ağır darbeler vurulduğu ifade edilen açıklamada, Tank ve ağır silah desteğiyle bu alanlara düzenlenen çete saldırılarının büyük oranda kırıldığı belirtildi
YPG, Bexdik ve Eydanê köylerinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 67 çete üyesinin öldürüldüğünü ve bu çetelere ait 20 cenazenin YPG güçlerinin elinde bulunduğunu duyurdu.
YPG güçleri bu alanda çetelere ait 3 tank, 1 adet 57 mm’lik top, 1 adet 23 mm’lik doçka, 3 araç ve 1 adet büyük kamyonu da imha etti.
Bugün sabahın erken saatlerinde Derfilît tepesinde de çete gruplarıyla YPG güçleri arasında bir çatışma yaşandığını bildiren YPG, yaşanan çatışmada 1’i emir ismi verilen çete başı olmak üzere 5 çetenin öldürüldüğünü kaydetti.
YPG, bu alanlarda yaşanan çatışmalarda 7 savaşçılarının şehadete ulaştığını duyururken, açıklamanın devamında Kobanê’nin batısında bulunan Zormixar köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiği ve tespit edilebilen 4 çetenin öldürüldüğü belirtildi.
YPG, “Güçlerimizin çete işgalinden kurtarılan köylerde yürüttüğü arama tarama faaliyetleri devam etmektedir. Bu kapsamda dün Gedaş köyünde bu faaliyeti yürüten güçlerimizde daha önce çeteler tarafından yerleştirilen bir mayın patlamıştır. Bu patlama sonucunda 4 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

No comments