Breaking News

Til Hemis’e son adım


TİL HEMİS – Bölge sakinlerinin talebi ile YPG güçleri tarafından Qamişlo’nun güneydoğusunda 5 gün önce başlatılan operasyonda onlarca köy özgürleştirilirken, DAIŞ çetelerinin üssü konumundaki Til Hemis kasabasına giden son noktalardan Naem EL- Heyar köyü de dün çetelerden temizlendi. Stratejik öneme sahip köyden çıkarılan çeteler ise 3 defa bombalı araçla saldırı girişiminde bulundu.
YPG güçlerinin 21 Şubat’ta bölgedeki sivillerin mal ve can güvenliğini korumak amacıyla başlattığı operasyon 6’ıncı gününe girerken, biz de gazeteci arkadaşlarımızla birlikte operasyon bölgesindeki gelişmeleri takip ediyoruz.
Şimdiye kadar yüzün üzerinde köy çetelerden temizlenirken, YPG savaşçılarının kararlı ve planlı bir şekilde adım adım ilerlemelerine tanık oluyoruz. Operasyonun çetelerin bölgeye yönelik saldırılarında merkez üs olarak kullandıkları Til Hemis kasabasını da kapsadığı belirtiliyor. Nitekim Til Hemis’e yaklaşıldıkça çetelerdeki telaş da artıyor.
Til Hemis’e giden önemli yollar YPG savaşçıları tarafından özgürleştirilirken, kasabaya giden son noktalardan Naem EL- Heyar köyü de dün çetelerden temizlendi. Stratejik öneme sahip olan köyde önceki gün gece saatlerinde başlatılan operasyon dün sabah saatlerinde sona ererken, köyden çıkarılan çeteler ise 3 defa bombalı araçla saldırı girişiminde bulundu.
Operasyonu yöneten YPG komutanlarından Berxwedan Rojhilat, köyün özgürleştirilme hamlesini şu sözlerle ifade ett:

“Gece 22.00’da  Naem EL- Heyar köyüne yönelik operasyon düzenlendi.  Şiddetli çatışmalar yaşandı. Dün sabaha karşı 03.00’te özgürleştirildi. Çatışmada onlarca çete üyesi öldürülürken, 10 çete cenazesi de elimize geçti. Köy özgürleştikten sonrada bombalı araçlarla 3 kez saldırı girişiminde bulunmak istediler. 3 patlama girişimi de amacına ulaşamadan arkadaşlarımız tarafından etkisiz hale getirildi. Bir B7, bir BKC, 8 Kileş ve mermileri ile birlikte 10 mayın ele geçirildi. Til Hemis’i de özgürleştirinceye kadar operasyonlarımız sürecek. Hamlemizdeki başarı Kürt ve Arap halklarının başarısıdır.”
(ekip/ss)
ANHA



No comments