Breaking News

YPG’li Komutan topağa verildi


AGIRÎ – Kobanê’de hayatını kaybeden Doğu Kürdistanlı YPG Komutanı Ferman Esen’in cenazesi Doğubayazıt’ta on binlerin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.
Doğu Kürdirsan’ın Maku kentinde olan YPG komutanlarından Ferman Esen’in (Dilbirin Maku) Kobanê’de yaşanan çatışmalarda hayatını kaybetmişti. Cenazesi İran devletinin izin vermemesi nedeniyle Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine getirildi. Van-Çaldıran yol ayrımında yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanan cenazeyi, şehir merkezinde binlerce kişi karşıladı. Ehmedê Xani Parkı’nda omuzlara alınan cenaze için esnaf da kepenk kapattı ve yürüyüşe dahil oldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve YPG’li Esen’in fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte sık sık “Kürdistan DAIŞ’e mezar olacak”, “Bayazıt ovası Apocular ovası”, “Şehîd namirin”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı. Törene YPG’li Esen’in İran’dan gelen ailesi de katıldı.
Törende konuşan MEYA-DER Diyadin Temsilcisi Cenap İlboğa, Kürtlerin geçmişte nasıl katliamdan geçirildiğinin unutulmadığını ifade ederek, “Gönül isterdi ki son şehidimiz olsun. Ama Rojava’da DAIŞ tarafından katliam gerçekleştirilmek isteniyor. Bu arkadaşımız İran Kürdistan’ından gelip Kobanê’de mücadele veriyor. Bu da gösteriyor ki dört parça Kürdistan artık yek vücut olmuştur” dedi.
‘Kobanê direniş kalesidir’
DAIŞ ve Kürt halkının düşmanlarının el ele verdiğine vurgu yapan HDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Nuri Çelik ise “Bugün bir gencimizi daha toprağa verdik. Görüyoruz ki DAIŞ ve Kürt halkının düşmanları bir olmuşlar. Kobanê üzerinde zor ve kirli oyunlar oynanıyor. Cumhurbaşkanı her defasında ‘Kobanê düştü düşecek’ diye algı yönetimi yapıyordu. Bu kirli oyunlara rağmen bu onurlu şehitler Kobanêyi özgürleştirdi. Kobanê düşmedi. Kobanê direnmenin kalesi oldu. Bizler şehitlerimizle onurluyuz. Bizi Arap, Fars, Türk baskısından kurtarıyorlar”  dedi.
Konuşmaların ardından kitle taziyelerin kabul edildiği İsmet Baycan Taziyeevi’ne geçti.

No comments