Breaking News

MLKP ve YPG savaşçıları yan yana toprağa verilecek

ADANA – Kobanê’de yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Emre Aslan ve YPG savaşçısı Özgür Ertan’ın cenazeleri Adana’da “Biji PKK, yaşasın MLKP” sloganlarıyla sonsuzluğa uğurlanıyor.

Kobanê’de DAIŞ çetesine karşı sürdürülen temizlik operasyonlarında yaşamını yitiren MLKP’li Emre Aslan (Alişer Dersim) ve YPG’li Özgür Ertan’ın (Agit Rojhilat) cenazeleri Adana’da bugün sonsuzluğa uğurlanıyor.
Aslan ve Ertan’ın cenazeleri dün akşam Adana’ya getirildi. Aslan’ın cenazesi Şakirpaşa Cemevi’nde, Ertan’ın cenazesi Gülbahçe’de ailesinin evinde bekletildi.
İl dışından dün akşam yola çıkan ESP üyeleri,  Aslan’ın evinin önünde kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Ardından sloganlarla cemevine yürüdü.
Yürüyüş sırasında sık sık “Şehid namırın”, “Emre Aslan ölümsüzdür”, “Emre Aslan yaşıyor, komünistler savaşıyor”, “Barikattan cepheye yaşasın MLKP” sloganları atıldı.
Törene Aslan ve Ertan’ın ailelerini yanı sıra ESP, HDP üyeleri ile ESP MYK Üyesi Fethiye Ok, HDP Adana İl Eş Başkanı Meral Tatar ile İHD’liler de katılıyor.
Aslan’ın cenazesi Şakirpaşa cemevinden saat 12.00’de alınarak helallik alınmak üzere ilk önce ailesinin evinin önüne götürülecek.
Ardından Gülbahçe top sahasına gidecek, Aslan ve Ertan cenazeleri burada buluşacak ve Küçükova Mezarlığı’na götürülecek. Kobanê’de aynı gün yaşamını yitiren Aslan ve Ertan’ın cenazeleri yan yana toprağa verilecek.

No comments