Breaking News

Til Temir ve Kobanê’de çatışmalar sürüyor


KOBANÊ – YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında Til Temir ve Kobanê’de şiddetli çatışmalar yaşanırken, Til Temir’de YPG güçlerinin yeniden üstünlük sağladığı bildirildi.
Til Temir’e yönelik olarak 22 Şubat’ta DAIŞ çetelerinin başlattığı saldırılar devam ederken YPG Basın Merkezi konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı.
Önceki gün DAIŞ çetelerinin ele geçirdiği birçok nokta ve mahallede YPG güçleri yeniden üstünlük sağlarken açıklamada şunlar belirtildi: “Birçok alanda yaşanan çatışmalarda teröristlere ağır darbeler vurulmuştur. Saldırıları durdurulan ve birçok noktada geriletilen teröristler kentin değişik noktalarında 3 bomba yüklü araçla saldırı düzenlemiştir.
Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 33 terörist öldürülmüştür.
Terörist saldırısı karşısında büyük bir iradeyle mücadele yürüten ve saldırıların kırılmasında büyük rol sahibi olan 12 savaşçımız ile 2 Asayiş üyesi yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”
Kobanê’de DAIŞ darbe üstüne darbe yiyor
Açıklamada Kobanê’deki çatışmalar konusunda ise şu bilgiler verildi: “DAIŞ teröristlerinin işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasında bulunan Kobanê direnişi 163. gününe girmiştir. Güçlerimiz, Kobanê’yi Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde tüm cephelerde ilerlemeye ve teröristlere darbe vurmaya devam etmektedir.
Kobanê’nin güneyinde düzenlenen operasyonda güçlerimiz Qûn Eftar köyünü teröristlerden temizlemiştir. Akşam saatlerine kadar şiddetli çatışmaların sürdüğü köyde tespit edilebilen 27 terörist öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda teröristlere ait 1 adet araç, 1 adet 120 mm’lik havan topu ve 7 adet mermisi ele geçirmiştir.
Doğu cephesindeki ilerleyişlerine devam eden güçlerimiz dün akşam Akbaş köyü ile Çelebi köyü çevresindeki alanlarda bir operasyon düzenlemiştir. Akbaş köyünü terör işgalinden kurtaran güçlerimiz, Çelebi köyü yakınlarında bulunan stratejik tepelerde de hakimiyet sağlamıştır. Bu alanda yaşanan çatışmalarda 18 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Güçlerimiz ayrıca çetelere ait 9 adet kaleşnikof ve 55 adet kaleşnikof şarjörü, 1 adet BKC ve 1.000 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 10 adet mermisi, 30 adet elbombası ve 1 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir.
Kobanê’nin batı bölgelerinde de ilerleyen güçlerimiz Beyadiyê köyünü teröristlerden temizleyerek özgürleştirmiştir.”

No comments