Breaking News

Şero köyü özgürleştirildi 52 terörsit öldürüldü

KOBANÊ – YPG/YPJ güçlerinin Kobanê kırsaldında özgürleştirme hamlesi devam ediyor. Dün geceki operasyonlarda bir köy DAIŞ teröristlerinden özgürleştirilirken, 52 terörirst öldürüldü, 10 terörist cenazesi ile birlikte çok sayıda cephane savaşçıların eline geçti.
Bölgede bulunan ANHA muhabirleri, Kobanê kırsalında YPG/YPJ güçlerinin özgürleştirme operasyonlarının devam ettiğini bildirdi.
Muhabirler, özgürleştirme hamlesi kapsamında YPG/YPJ güçleri Kobanê’nin doğusunda Şero köyüne operasyon düzenledi. Operasyon çerçevesinde köy tamamen teröristlerden kurtarılırken, 10 teröristin cenazesi YPG/YPJ güçlerinin eline geçti. Yine aycı cephede Derfiliti köyü sırtlarına dönük de etkili bir operasyon düzenleyerek 24 teröristi etkisiz hale getirirken, çok sayıdan cephane de ele geçtiği kaydedildi. Aynı bölgede YPG/YPJ güçleri Akbaş köyüne yönelik de bir operasyon düzenleyerek, 6 teröristi öldürdüğü belirtildi.
Güneybatı ve güneydoğu cephelerinde Cadê Biçûk ile Girik köylerine saldırı girişiminde bulunmak isteyen DAIŞ teröristlerine YPG/YPJ güçleri sert karşılık vererek, 12 teröristin öldürüldüğü ifade edildi.
(ekip/ss)
ANHA

No comments