Breaking News

Hani YPG operasyona katılmamıştı?

Süleyman Şah türbesinin getirilmesi için yapılan Şah Fırat operasyonuna YPG'li güçlerin eşlik ettiğini gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.




Süleyman Şah türbesinin getirilmesi için yapılan Şah Fırat operasyonuna YPG'li güçlerin eşlik ettiğini gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. YPG, Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik düzenlenen TSK operasyonuna kendilerinin de katıldıklarını açıklamıştı. Buna iktidardan önce yalanlama gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'YPG, bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür' deyip operasyonu TSK'nın yaptığını söyledi. Ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, operasyonda PYD’den yardım alınmadığını söyledi. Türbenin PYD bölgesinde yapılacak olmasının bir sorun yaratmayacağını savunan Kalın, “PYD bizim için terör örgütüdür. Bizim Suriye Eşmesi olarak belirlediğimiz yer, Türkiye Cumhuriyeti’nin koruması altındadır” dedi.

Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay, YPG ve IŞİD'in bilgilendirildiğini açıklamış, Cumhurbaşkanlığı ile ters düşmüştü. Şimdi de Hawar Haber Ajansı'nda ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar iddiayı doğrular nitelikte. Fotoğraflarda 'YPG’ye ait öndeki cip ve arkadaki Mercedes'in Süleyman Şah'a giden TSK konvoyuna eşlik ettikleri açık seçik gözüküyor.

No comments