Breaking News

Til Temir’de 15 çete öldürüldü


TİL TEMİR – Til Temir’de çetelerin saldırı girişimine YPG güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 15 çete öldürülürken, üzerinde doçka bulunan 2 araç da imha edildi.
Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, DAIŞ çeteleri dün sabah saatlerinde Til Temir’in 2 kîlometre güneydoğusundaki Xebiş köyünde saldırı girişiminde bulundu. Çetelerin hareketliliğini fark eden YPG  ve YPJ güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan ve yaklaşık 2 saat süren çatışmalarda 7 çete üyesi öldürülürken, üzerinde 23.5 doçka bulunan 2 araç da imha edildi. YPG güçleri ayrıca havanlarla çetelere ait mevzileri bombalarken, çeteler geri kaçmak zorunda kaldı.
Til Temir ile Hesekê arasında bulunan Tilhürmüz ve Xerita köyleri arasında da pusu kurmak isteyen çeteler YPG/YPJ güçlerince vuruldu. Çıkan çatışmada 2 çete öldürüldü. Aynı hat üzerinde YPG güçlerinin düzenlediği eylem sonucunda çetelere ait bir imha edilirken, araç içinde bulunan 6 çete de öldürüldü.
6.gününe giren Til Temir’e yönelik saldırılarına karşı YPG/YPJ, Suryani Askeri Meclisi ve Habur Savunma Güçlerinin eylemlerinde onlarca çete üyesi öldürüldü.
(ekip/aq)
ANHA

No comments